Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова многофункционална зала отвори врати в Пловдив

26 септември 2024, 18:16 часа • 385 прочитания

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри нова многофункционална спортна зала в ЕГ „Иван Вазов“. На събитието присъстваха заместник-кметовете Владимир Темелков и Николай Бухалов, директорът на училището Вихра Ерамян, общински съветници и ученици. След символичното прерязване на лентата кметът Костадин Димитров вкара първия баскетболен кош.

„Откриваме поредната придобивка за град Пловдив. Залата е много необходима за учениците от езиковата гимназия. Тя ще се ползва не само за часовете по физическо възпитание, но и за състезания, шампионати и за културни прояви. Положихме усилия тази зала да бъде готова в началото на учебната година“, подчерта кметът на Пловдив. Той припомни, че в момента се изграждат спортни зали в пет пловдивски училища.

Директорът на ЕГ „Иван Вазов“ Вихра Ерамян благодари на Костадин Димитров.

„Признателна съм на кмета г-н Костадин Димитров и неговия екип за добрия синхрон и усилията, които положи, за да има ЕГ „Иван Вазов“ функционираща спортна зала. Радвам се, че той е спортен човек и държи много на създаването на условия за физически занимания за децата в училище“, посочи Вихра Ерамян.

Многофункционалната спортна зала е с площ 885 кв. м. Тя има комбинирано игрище за баскетбол и волейбол и е с капацитет 199 души. Изградена е топла връзка между нея и училището. До залата са разположени дамски и мъжки съблекални, кабинет за преподавател-треньор, помещение за съхранение на столове за различни мероприятия и помещение за съхранение на уреди.

Сградата е достъпна за хора с увреждания, а в залата за тях са осигурени 4 места за сядане.

Още: Община Пловдив иска държавно финансиране за трети стадион в града

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес