Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще реконструират площад "Централен" в Пловдив

13 юни 2018, 19:00 часа • 1658 прочитания

През следващата седмица се очаква да бъде подписан договорът с фирмата-изпълнител на реконструкцията на площад „Централен“. Това съобщи пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив.

„Имаме готов проект за подлеза на „Гладстон” по цялата му дължина до бул.„Цар Борис Трети обединител”, каза кметът. Улицата ще бъде затворена за 3 месеца през лятото и по нея ще се изпълняват ремонтните дейности. Очаква се те да бъдат изпълнени до месец септември. Паралелно с това започва работа по проектирането на площадното пространство. Очаквам този проект да бъде готов и одобрен до края на годината.

Реконструкцията на площада може да започне след официалното откриване на Европейска столица на културата на 12 януари. По думите на Иван Тотев все още вървят съдебни дела със собствениците на частния имот в рамките на площад „Централен”. От общината са убедени, че това е общински имот, но ако се окаже частен той ще бъде отчужден. „В момента работим по проекта за площада и не се отказваме от този имот, той е част от площадното пространство”, каза кметът. „Ние нямаме нищо против хората, но те доскоро нямаха никакви документи. Ще дойде момент, в който Община Пловдив ще придобие този имот”, добави Тотев.

Кметът обясни още, че е стартирала и процедура за кино „Космос”. Целта е и там да се приключи бързо, проектът за киното е готов.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес