Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проверяват дом за стари хора в Радомир, имало служители с COVID-19

05 май 2020, 10:23 часа • 4107 прочитания

Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на дома за стари хора "Св. Иван Рилски" в град Радомир, след сигнал за служители с положителни проби за COVID-19, съобщава БНТ.

На 1 май, след постъпил сигнал за установени положителни проби за COVID-19 на служители от дома за стари хора "Св. Иван Рилски" в град Радомир, Районна прокуратура – Перник разпореди проверка по случая на Областния управител на Перник, кмета на Радомир, директорите на РЗИ-Перник, Инспекция по труда-Перник, Дирекция Социално подпомагане – гр. Радомир и ръководството на дома.

Изискана е информация и за броя на проведените изследвания за COVID-19, както и резултатите от тях, на персонала и на настанените към настоящия момент в дома лица.

От Прокуратурата напомнят, че следят за спазването на законността, по-специално действията на администрацията и контролните органи на изпълнителната власт, затова изискват от по-горе посочените органи да упражнят контрол и да предоставят информация относно предприетите мерки за превенция на разпространяването на коронавируса и спазването им.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 5 май

 

 

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес