Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Епитропов: 4 стотни ме разделиха от мечтата ми, но това е спортът

05 август 2024, 13:46 часа • 435 прочитания

Българският плувец Любомир Епитропов, който отпадна на крачка от финал на 200 метра бруст на Олимпийските игри в Париж, се прибра на родна земя с мотивация за следващата олимпиада - тази в Лос Анджелис през 2028 година.

Любомир Епитропов се прицели във финал на Олимпийските игри през 2028-ма

Епитропов остана на само четири стотни от класиране на финал в дисциплината, но той смята, че късметът е част от спорта - и се надява, че не следващите Игри ще бъде на негова страна. Плувецът имаше и честта да бъде знаменосец на България.

"Наистина четири стотни ме разделиха от мечтания финал, но се надявам с добра подготовка да успея да го направя на следващите олимпийски игри", каза Епитропов пред bTV.

Любомир Епитропов

Силна 2024 година за Любо Епитропов

"Като цяло съм доволен от представянето си и цялостно от годината. Беше доста добра за мен, след един дълъг застой тригодишен, който имах. Надявам се да продължа да се подобрявам, както и резултатите ми."

"Това е спорт, видяхме много примери, когато хора печелят медали с една стотна или изпускат медали с 1-2 стотни. Има и доза късмет, надявам се следващия път той да е на моя страна", добави още европейският шампион в плуването.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес