Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радан се закача с ГЕРБ във Facebook

16 октомври 2014, 14:30 часа • 15668 прочитания

"Радвам се, че ГЕРБ са преосмислили прекратяването на преговорите. Това е разумната и отговорна позиция". Това заявява лидерът на ДСБ Радан Кънев в профила си в социалната мрежа Facebook.

По този начин той отговоря на критиката от страна на преговорния екип на ГЕРБ. По-рано днес от партията на Бойко Борисов обявиха, че: "От поведението на г-н Кънев разбираме, че той още не е разбрал, че изборите са минали и вече се водят преговори между ГЕРБ и РБ. Триковете на РБ от цялата им предизборна кампания, че ГЕРБ искал да управлява с ББЦ и ДПС, показват, че г-н Кънев все още не е осъзнал важността на разговорите между ГЕРБ и РБ. За да му стане ясно, още веднъж ще напомним, че във вторник Преговорният екип на ГЕРБ отхвърли предварително декларираната безрезервна подкрепа на ДПС. Няма по-категоричен отговор на твърденията на г-н Кънев от отговора на ГЕРБ към ДПС, че няма начин да съставим правителство с тяхна подкрепа".

На това лидерът на ДСБ отговаря, че след получаване на покана от страна на ГЕРБ, "представителството на на РБ ще определи екип за преговори, на основата на взаимност и равнопоставеност". Кънев допълва, че "може би действително е разумно да преговарят лидерите на РБ с Председателя и ръководството на ГЕРБ".

Съставянето на реформаторски кабинет е необходимо не за нас или ГЕРБ, а за възстановяване на законността и стопанското развитие на страната ни. Това се казва още в позицията на Кънев.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес