Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този лек с краставици чисти солта от ставите

15 юли 2023, 10:11 часа

Краставиците имат много ползи за здравето. Те са богати на витамини и минерали, а също така съдържат вещества, които помагат за елиминирането на токсините и излишната сол от тялото. 

Този лек с краставици, който помага да се отървете от солните отлагания в ставите, трябва да се прилага редовно в комбинация с правилното хранене.

Лек с краставици, който чисти солта от ставите

Отлаганията на сол могат да бъдат избегнати, ако се придържате към балансирана диета. Необходимо е да ядете животински протеини възможно най-малко и е по-добре напълно да ограничите приема на тлъсто месо, риба и мазнини.

Лекар: Краставиците имат най-силен ефект върху този орган

Сладките храни също допринасят за проблема със солните отлагания, особено бутер продуктите. Също така пикантни, кисели и различни сосове също могат да провокират този здравословен проблем. Но можете да комбинирате протеинови храни със зеленчуци, така че протеинът да се усвоява по-добре.

Ако вече имате проблем с отлагането на соли, може да опитате този лек с краставици, съветват от руското издание Лента. Преди да започнете лечението, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Сокът от краставици е много ефективен за премахване на солите от тялото. Той ще понижи телесната температура и ще премахне пикочната киселина и кристалите от ставите. Лекът съдържа още джинджифил и целина, благодарение на които можете значително да намалите възпалителния процес.

Чаят, който ще направи реколтата на краставиците 2 пъти по-богата

Необходими са ви следните съставки:

  • една средно голяма краставица;
  • няколко стръка целина;
  • половин лимон;
  • 2 см корен от джинджифил (за предпочитане млад);

Тази рецепта не е никак трудна за приготвяне.

Измийте добре всички съставки и отстранете корите. Нарежете всички необходими продукти на малки парченца и разбийте старателно с месомелачка или в блендер. От получената смес е необходимо да изстискате сока, който трябва да се приема няколко пъти на ден, докато се появят очевидни подобрения.

Жегата през юли няма да съсипе краставиците и доматите, ако ги полеете с това

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес