Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спрете да се гримирате всеки ден! Вижте какви вреди нанасяте на кожата

01 юни 2021, 23:10 часа

Не за първи път се говори за вредата от грима и козметиката като цяло. Много хора се решават на пълноценен грим само в дните с важни събития.

За тях ежедневният грим е липсата му. Те са сигурни, че миглите падат от спиралата, акнето се появява от основата, сенките за очи дразнят очите и като цяло козметиката разваля и състарява кожата.

Каква вреда всъщност нанася козметиката

Всичко това беше възможно преди много години. Когато съставът плашеше с неразбираеми думи и пълната липса на информация само подхранваше страховете.

Днес трябва да разберете, че вредата от козметиката и грима е възможна, ако направите следните грешки:

1. Неправилно средство за почистване на грим

Много хора обвиняват основата и я виждат като причина за всички кожни проблеми, без да разбират въпроса за премахването на грима.

Неправилно подбраният препарат за сваляне на грим може да предизвика не само негативна реакция, но и да не премахне напълно основата. Резултат: запушени пори.

Много често от това страдат любителите на bb-кремовете, които възприемат леката текстура като лесно отстраняваща се от лицето. Всъщност bb кремът е супер дълготраен и конвенционалните продукти за почистване на грим не са подходящи.

Много е лесно да проверите дали сте успели да се отървете от тона: почистете с памучен тампон с тоник и го погледнете. Ако е чист, това означава, че продуктът се е справил с премахването на тона и можете да продължите да го използвате. Ако не, използвайте по-силен препарат за почистване на грим, като хидрофилно масло.

2. Неправилно избран продукт

Втората грешка е използването на продукти като: основа за грим, фон дьо тен, коректор и дори руж не за вашия тип кожа.

Врагът на кожата ви е продуктът, след който изпитвате дискомфорт, например: сухота, стягане и лющене.

Не вярвайте на думите „за всички типове кожа“. Такъв препарат не съществува в природата!

3. Грубо премахване на грима

Прекомерното триене при премахване на грима на очите не е правилно. За да намерите няколко паднали мигли на памучния тампон, не е вината на спиралата, а грешното премахване.

Премахнете спиралата от горе надолу - от корените на миглите до върховете им. Ако сте свикнали да движите тампона напред-назад, веднага се отървете от него!

4. Лоша реакция към сенките на очите

Да, възможно е, когато използвате сенки за очи, които оцветяват кожата на клепачите.

Но, като правило, производителят посочва този факт - * Не е предназначен за употреба в непосредствена близост до очите. Затова проучете информацията преди покупка, а не след.

Вредата от грима е измислица, ако всичко направите правилно.

Разбира се, възможни са изключения, когато продуктът може да предизвика отрицателна реакция.

Но първо се опитайте да преодолеете горните точки, като препроверите информацията и обърнете внимание на действията си. Може би те са източникът на вашите кожни проблеми, а не козметиката.

По-добре е да се откажете от грима, ако не сте готови за внимателен подбор на продукти и пълен анализ на действията. В този случай кожата наистина ще изглежда по-добре и по-здрава без грим, отколкото с него.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес