Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ползи за здравето от пшеничната трева и как да я включите в ежедневието си

25 май 2021, 08:15 часа

Зелена на цвят, пшеничната трева се счита за естествена форма на кислород. Както подсказва името, растението получава цвета си от присъствието на хлорофил в нея. Известно е, че хлорофилът увеличава червените кръвни клетки в тялото и помага за тяхната регенерация. Известно е също, че подпомага пренасянето на кислород в кръвта. И така, ето какви са ползите за здравето от

Ползи за здравето от зелена пшенична трева:

1. Освен че е чудесен източник на естествен хлорофил, пшеничната трева е и чудесен източник на цинк, аминокиселини, желязо, магнезий и други основни минерали и микро- и макроелементи като калий, калций, селен, мед и фосфор.

2. Съдържа също изобилие от витамин А, С, Е, К, D и В комплекс. 8 от 17 аминокиселини са от съществено значение за организма и тялото ви не може да ги произвежда само.

3. Това е едно от най-добрите лекарства в природата и е известно като зелена кръв поради богатото си съдържание на хлорофил. Пшеничната трева съдържа 98 от 102 земни елемента и е пълна с антиоксиданти, флавоноиди и танини.

Как да консумираме пшенична трева?

Пшеничната трева може да се консумира под формата на сок или смляна на прах. Лесно може да се намери в магазини за здравословни храни или в специализирани магазини за хранителни стоки. Човек може да консумира сок или прах от пшенична трева или да ги включва в здравословните си напитки и смутита, за да увеличи хранителната стойност. Възможностите за консумация на пшенична трева са безкрайни. Просто изберете тази, която е най-подходяща за нуждите ви.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес