Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТРИК, благодарение на който от 1 орхидея ще имате 2

09 май 2022, 10:12 часа

Не е тайна, че орхидеите са сред най-харесваните растения. Те са толкова прелестни, че внасяйки ги в дома си, успяваме да нанесем завършващ щрих на интериора. Опитните градинари разполагат с цял арсенал от тайни и хитрини, свързани с отглеждането на растенията. Днес ще ви разкажем как с минимални усилия и за нула време може да направите така, че от една орхидея да се получат две. Нужно е обаче да сте предварително запознати с някои тънкости и специфики, за да може резултатите съвсем скоро да са налице.

Как от 1 орхидея можем да получим цели 2?

Най-важното нещо, за което трябва да се погрижите, е дезинфекцията на всички инструменти. Използвайте остри ножици и ножове, които няма да наранят вашето растение. С тях подрежете краищата на корените, така че да останат две части – орхидея с въздушни корени и „пънче“ с корени.

Двете части засадете в отделни саксии, като задължително трябва да подберете правилните саксии и нов субстрат. Имайте предвид, че орхидеи не се отглеждат в керамични съдове, тъй като това води до гниене на корените.

Орхидеята ви може да цъфти с месеци ако правите ТОВА

Започнете да поливате двете саксии по метода на потапянето. Не след дълго ще забележите, че в саксията с корените се е появило ново листо, а другото растение е пуснало нови корени.

Това е най-лесният начин за размножаване на орхидеи. Сигурни сме, че ако веднъж пробвате, ще го правите редовно.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес