Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако отглеждате тези цветя, домът ви ще мирише на ПАРФЮМ

29 юни 2021, 11:51 часа

Ухаещите и цъфтящи цветя са способни да ароматизират дома ви така, както нито един парфюм не би могъл. Освен, че имат енергия, карат ни да се усмихваме и са чудесен начин да украсим помещението с тях, те играят ролята на естествен ароматизатор.

Става въпрос обаче само за няколко конкретни вида растения, а не за всички цветя.

Ето кои са цветята, способни да ароматизират дома ни:

Хоя

Миризмата на това цвете е много приятна и много сладникава. Наричано е още порцеланово цвете. В някои краища на страната е известно под наименованието „восъче”. Отглеждането на това цвете съвсем не е обвързано с кой знае какви грижи. Не се препоръчва единствено излагане на слънце и е препоръчително почвата да бъде постоянно влажна.

Мушкато

Ароматът на това цвете е наистина впечатляващ. Ако го поставите на перваза на прозореца и го поливате редовно, ще се убедите, че това е достатъчно за мушкатото, за да ароматизира целия дом.

Жасмин

Освен, че е божествено красиво, цветето има и невероятно сладникав аромат, който най-силно се усеща през нощта. Ако искате то да се развива бързо, поставете го в близост до прозореца. Почвата е добре да бъде влажно, но не и мокра.

Гардения

Едно от най-ароматните растения, обичани от всеки градинар. Цветовете му са същински разкош, а листата му ни даряват със свежест. Дайте светлина на гарденията и й позволете да разпръсне аромата си в дома ви

Лавандула

Лавандулата не е от най-предпочитаните растения за отглеждане у дома. Ако обаче се решите да я приютите, гарантираме ви, че няма да съжалявате. Ароматът е специфичен и може да ви помогне не само за ароматизиране и освежаване на дома, но и прогонването на редица вредители.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес