Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал Мадрид изкушава Челси да продаде една от звездите си

30 март 2023, 11:14 часа • 1977 прочитания

Испанският колос Реал Мадрид проявява интерес към защитника на Челси Рийс Джеймс, твърди авторитетното испанско издание AS. Мадридчани искат да подсилят десния фланг на защитата си и смятат, че Джеймс би бил добър вариант за състава им.

На "Бернабеу" са наясно, че Челси няма да пусне толкова лесно 23-годишния си футболист, но също така знаят, че "сините" са притиснати до стената заради необходимостта от спазването на финансовия феърплей, който бе сериозно "тестван" от лондончани през последната година.

Рийс Джеймс

Челси похарчи над 120 милиона евро за нови играчи и сега мисли за продажба на шестима играчи, за да покрие загубите си. Сред нарочените не попада името на Джеймс, но в Реал се надяват, че при добра оферта "сините" ще се съгласят да го продадат.

Джеймс има 18 мача за Челси във всички турнири през този сезон, като отбеляза 2 гола и направи 2 асистенции. Договорът му е до лятото на 2028 г. Специализираният портал Transfermarkt оценява стойността на играча на 70 милиона евро.

Реал Мадрид се интересува и от Жоао Кансело (Манчестър Сити, под наем от Байерн), Давиде Калабрия (Милан) и Хуан Фойт (Виляреал). В същото време пък се появиха информации, че халф на Реал може да поеме към... Атлетико Мадрид.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес