Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал довърши Челси и мечтае за нова титла от Шампионската лига (ВИДЕО)

18 април 2023, 23:59 часа • 2184 прочитания

Реал Мадрид елиминира Челси на четвъртфиналите в Шампионската лига с общ резултат от 4:0. В двубой-реванш на "Стамфорд Бридж" възпитаниците на Карло Анчелоти победиха с 2:0. И двете попадение отбеляза Родриго. В първата среща "лос меренгес" също показа своята класа и записа категоричен успех.

В Англия първото по-интересно положение бе факт в 11-ата минута, когато Канте стреля неточно от границата на наказателното поле. Мадричани отвърнаха с удар в гредата на Родриго. Те разчитаха предимно на контраатаки и при една от тях Вини Жуниор се размина с гола. В добавеното време на полувремето Тибо Куртоа отрази изстрел на Кукурела, за да запази равенството преди почивката.

ОЩЕ: Лампард: На Челси му куцат основни елементи на футбола (ВИДЕО)

При подновяването на играта отново Канте се озова на изгодна позиция, но не съумя да се възползва. В една от ключовите ситуации в двубоя бе замесен Милитао. Играчите на Челси претендираха за неговото изгонване. Главният съдия обаче реши да не показва втори жълт картон на бразилския бранител. В 58-ата минута Родриго откри резултата, а сънародникът му Винисиус асистира.

Голмайсторът на първото попадение удвои аванса на испанския колос в 80-ата минута, което накара доста от домакинските привърженици да се насочат към изходите на стадиона. Така лондончани записаха четвърта поредна загуба във всички турнири, докато Реал гледа смело към нова титла от Шампионската лига.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес