Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първият сезон на Роналдо в Саудитска Арабия приключи с контузия

01 юни 2023, 14:45 часа • 1550 прочитания

5-кратният носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо пропусна последния мач от Саудитската професионална лига поради контузия. Неговият тим Ал Насър завърши сезона си с победа с 3:0 над Ал Фатех в сряда, а Кристиано дори не бе на пейката.

Сезонът за Роналдо в Саудитска Арабия

Роналдо остана разочарован от изпуснатата титла в Саудитска Арабия, която бе завоювана от Ал Итихад - отборът, който иска Карим Бензема. Португалецът се присъедини към Ал Насър през януари, когато отборът водеше в класирането, но сезонът се обърна и тимът не стана шампион. 

14 гола, но без трофей

38-годишният футболист завърши сезона с 14 гола в 16 мача, като игра във всяка минута от всички мачове в лигата, с изключение на равенството 1:1 с Ал-Етифак миналия месец, когато беше изваден в 84-ата минута, както и в последния мач в сряда.

Контрактът на Роналдо в Ал Насър е неофициално за 200 милиона евро. След края на сезона португалецът даде интервю, в което заяви, че чувства Ал Насър като негов дом, а неговото посрещане в отбора ще остане завинаги в спомените му като един от най-хубавите мигове в кариерата му.

За мнозина обаче Кристиано Роналдо приключи с големия футбол, преминавайки в Саудитска Арабия.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес