Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза: Хондурас - Швейцария

25 юни 2014, 15:38 часа • 7012 прочитания

Швейцария започна успешно своето участие на Световното в Бразилия в група "E", като победи по късметлийски начин в последната минута Еквадор с 2:1. След това обаче последва съкрушителна загуба с 5:2 от Франция.

От своя страна Хондурас записа две поражения от Франция с 3:0 и от Еквадор с 2:1. Въпреки това, скромният тим от Централна Америка има някакви теоритични шансове да продължи напред, стига да победи Швейцария с голяма разлика. Минимален успех също върши работа на хондурасците, но при това положение Франция трябва да разгроми Еквадор.

Интересното е, че на предишното Световно първенство в ЮАР, двата отбора отново се срещнаха в последен двубой от груповата фаза. Тогава Кръстоносците трябваше да победят с два гола разлика, но мачът завърши при резултат 0:0.

Добра новина за Хондурас е завръщането в игра на халфът на Тотнъм - Уилсън Паласиос след изтърпяно наказание от предишния двубой.

Швейцария не може да разчита на защитника Стив фон Берген, който се контузи в мача срещу Франция. Това е доста неприятно за тима на Отмар Хицфелд, тъй като защитата бе основният проблем в мача срещу "петлите".

Любопитен факт е, че Хондурас никога не са побеждавали отбор от Европа на Световно първенство. В 6 мача имат 3 равни и 3 загуби.

Въпросът е дали Швейцария се е възстановила психически след загубата с 5:2 от Франция и дали физическите сили на футболистите ще издържат на неблагоприятния климат в Манаус.

Срещата е с начален час 23:00 българско време.

Прогноза: Хондурас - Швейцария 2

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес