Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С впечатляващи обрати: Арсенал и Манчестър Сити победиха в голови трилъри

05 октомври 2024, 19:06 часа • 486 прочитания

Английските грандове Манчестър Сити и Арсенал изоставаха в резултата на своите двубои от седмия кръг на Висшата лига, но направиха обрати и постигнаха победи в голови трилъри. "Артилеристите" се справиха със Саутхемптън с 3:1 на „Емирейтс", докато "гражданите" надвиха Фулъм с 3:2 у дома.

Хаверц поведе Арсенал към обрат срещу Саутхемптън

През първото полувреме "светците" и "топчиите" не си отбелязаха. Изненадващо в 55-ата минута Камерън Арчър завърши с попадение индивидуалния си рейд и изведе гостите напред в резултата. 180 секунди по-късно Кай Хаверц изравни, възползвайки се от асистенция на Букайо Сака.

ОЩЕ: Ливъпул победи и дръпна на върха във Висшата лига, но даде свидна жертва (ВИДЕО)

В 68-ата минута Габриел Мартинели също се разписа, а в заключителната фаза на редовното време Букайо Сака оформи крайното 3:1. Арсенал е на трето място в момента със 17 точки, а Саутхемптън заема 19-а позиция само с пункт в своя актив.

Сити потрепери, но надви Фулъм

Сходна бе съдбата и на Манчестър Сити. През първата част Андреас Перейра откри резултата в полза на Фулъм. В 32-рата минута Матео Ковачич възстанови паритета. На старта на второто полувреме хърватският халф пак вкара и "гражданите" направиха пълен обрат.

До края на мача Жереми Докю и Родриго Мунис реализираха за крайното 3:2 за Сити. Отборът на Пеп Гуардиола е на второ място в класирането със 17 точки. Фулъм заема шеста позиция във Висшата лига.

Резултати от всички мачове:

Кристъл Палас - Ливърпул 0:1

Арсенал - Саутхямптън 3:1

Брентфорд - Уулвърхямптън 5:3

Лестър - Борнемут 1:0

Манчестър Сити - Фулъм 3:2

Уест Хям - Ипсуич 4:1

ОЩЕ: Ас на Манчестър Сити като Мъри Стоилов: Влюбен е в риболова

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес