Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампионът Леверкузен и Дормунд се издъниха в Бундеслигата, Байерн с шанс да дръпне на върха

05 октомври 2024, 19:01 часа • 485 прочитания

Два от големите претенденти за титлата в германската Бундеслига загубиха точки в борбата си за първото място. След като през седмицата разгроми Селтик с 7:1 в Шампионска лига, Борусия Дортмунд бе бързо върнат на земята от загуба с 2:1 от Унион Берлин. Междувременно шампионът Байер Леверкузен успя да стигне само до точка с новака Холщайн Кийл. 

Унион Берлин отново спъна Борусия Дортмунд

През първото полувреме играчите на Борусия Дортмунд изглеждаха пестеливо и бяха наказани в 26-тата минута, когато ветеранът Кевин Фогт реализира от дузпа. Унион удвои преднината си в края на полувремето, когато Йорбе Вертесен се разписа от границата на наказателното поле след корнер, оставяйки на "жълто-черните" планина за изкачване. След почивката играчите на Шахин показаха по-добра игра и върнаха едно попадение чрез Юлиан Риерсон в 62-рата минута, но не успяха да намерят изравнителен гол и претърпяха второ поражение в последните си три мача.

Борусия Дортмунд

Байер Леверкузен губи точки в борбата за титлата

Байер Леверкузен направи изненадващо равенство 2:2 у дома срещу новака Холщайн Кийл. "Аспирините" почнаха ударно и още в 8-мата минута вече водеха с 2:0 след голове на Виктор Бонифейс и Йонас Хофман. В последните минути на първото полувреме гостите върнаха едно попадение, след като Люис Холтби центрира от ъглов удар, а Макс Гшевил засече топката с глава и я прати във вратата на Храдецки. В 68-мата минута Ян-Фрийте Арп оформи крайния резултат, след като бе точне от дузпа.

С тази точка шампионите остават на 5-то място в класирането с актив от 11 точки. Така те остават на 2 точки от големия конкурент Байерн Мюнхен, който ще играе своя мач утре. За Холщайн Кийл това е едва втора точка за сезона. В останалите срещи от кръга Фрайбург успя да победи Вердер Бремен с 1:0, докато Волфсбург спечели с 3:1 срещу Бохум. В последният мач за деня Майнц ще гостува на новака Санкт Паули.

През седмицата Леверкузен надви Милан в Шампионска лига.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес