Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливъпул победи и дръпна на върха във Висшата лига, но даде свидна жертва (ВИДЕО)

05 октомври 2024, 16:28 часа • 1276 прочитания

Ливърпул постигна минимална победа с 1:0 при визитата си на Кристъл Палас в първи двубой от седмия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение в мача реализира Диого Жота в деветата минута. В първите секунди на сблъсъка гол на Едуард Нкетия бе отменен заради засада.

Мърсисайдци вече имат 18 точки в актива си и дръпнаха на върха в класирането с 4 пункта пред Манчестър Сити, който не е провел срещата си от кръга. Лошата новина за Арне Слот обаче е, че титулярният вратар Алисон се контузи в 79-ата минута, и бе принудително заменен от 23-годишния чех Вячеслав Ярош.

ОЩЕ: Арестуваха играч на Манчестър Сити: Снимали го в тоалетна и той побеснял

Ливърпул надви Кристъл Палас, но загуби Алисон

На стадион „Селхърст Парс“ домакините започнаха много силно двубоя. Още в първите секунди Нкетия завърши успешно мнохогодово нападение. Голът обаче бе отменен заради засада. Гостите отговориха в деветата минута. Цимикас изведе Гакпо, който подаде към Жота. Португалецът изпревари защитник и засече паса за 1:0.

Вратарите спасяват

До почивката Трент Александър-Арнолд, Жота и Ван Дайк пропуснаха да удвоят. В добавеното време на първата част пък Алисон трябваше да демонстрира рефлекса си. Неговият колега Дийн Хендерсън продължаваше с добрите изяви и след паузата. "Орлите" нямаха намерения да се предават и няколко пъти затрудниха бразилския страж на Ливърпул.

Алисон се контузи

Най-лошото за Алисон обаче се случи в 79-ата минута, когато се контузи. На негово място влезе Вячеслав Ярош. В заключителната фаза на срещата младият вратар и защитата пред него се справиха, за да съхранят минималния аванс на мърсисайдци.

В ПРЕДНИЯ КРЪГ: Кошмарен мач за Юнайтед! Тотнъм направи "Олд Трафорд" ад за "червените дяволи" (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес