Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди мач от Шампионска лига: Арестуваха двама пияни съдии заради кражба на пътен знак

07 август 2024, 13:42 часа • 606 прочитания

Двама футболни съдии са били задържани в полския град Люблин рано сутринта във вторник заради твърдения, че са откраднали пътен знак, докато са били под въздействието на алкохол. И двамата е трябвало да работят в стаята на видеоасистент съдията (VAR) по време на квалификационния мач за Шампионската лига между Динамо Киев и Рейнджърс, който завърши с равенство 1:1, но са били заменени. Мачът се проведе в Полша вместо в Киев поради руската инвазия в Украйна. 

Арестуваха рефери преди мач от Шампионска лига

Полицията ги задържала около 2:00 часа през нощта и ги отвела в център за отрезвяване, след като установява, че Бартош Франковски и Томаш Мусиал са в нетрезво състояние с над 1,5 промила алкохол в кръвта. Полската футболна асоциация заяви в изявление, че ще направи оценка на инцидента и ще прекрати договорите на двамата съдии, ако твърденията се потвърдят. Двамата се извиниха за инцидента. Франковски добави, че поведението му "не е било агресивно" и че "е сътрудничил на полицейските служители".

37-годишният Бартош Франковски е смятан за високопоставено длъжностно лице в Полша и също така беше избран в екипа на VAR по време на контроверсиалния полуфинал на Шампионската лига между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен през миналия сезон. 

ОЩЕ: Кирил Десподов влезе в игра, центрира и ПАОК стигна до равенство в Шампионска лига

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес