Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Празненствата ще почакат още малко: Наполи докосна титлата, но се издъни (ВИДЕО)

30 април 2023, 18:00 часа • 4604 прочитания

Италианският гранд Наполи ще трябва да почака поне още един мач, за да стане официално шампион на Италия. Неаполитанци имаха възможността да спечелят титлата на страната още днес, но равенство 1:1 като домакин срещу Салернитана ги лиши от удоволствието да празнуват на своя стадион "Диего Армандо Марадона".

Тъкмо в ерата на Марадона бе последната титла на Наполи в Серия А. Сега, за пръв път през 21. век, Наполи е напът да стане шампион на Италия. И можеше да го стори още днес, след като Лацио допусна късен обрат срещу Интер (ВИДЕО). Късен гол обаче падна и в Неапол, за да разочарова домакинските привърженици.

Празненства в Неапол все пак не липсваха - както преди началото на мача, така и по време на самия двубой. Феновете на Наполи избухнаха в радост, разбирайки, че Лацио губи срещу Интер. Техните любимци пък излязоха на терена, знаейки, че победа ще ги направи шампиони.

Матиас Оливейра вкара гол за Наполи в 62-ата минута, но Булайе Диа успя да изравни в 84-ата минута. Така Наполи ще трябва да дочака следващия си мач срещу Удинезе, за да опита отново да си подсигури титлата и математически.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес