Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почина дъщеричката на легенда на Барселона и Реал Мадрид

30 август 2019, 07:21 часа • 44334 прочитания

Деветгодишната дъщеря на бившия мениджър на Барселона Луис Енрике е починала след раково заболяване.

49-годишният Енрике потвърди смъртта на дъщеря си Ксана, заявявайки, че се е борила с остеосаркома - или рак на костите - в продължение на "пет интензивни месеца".

В пост в нейна памет, публикуван в Twitter, той написа: „Ще ни липсваш много, но ще те помним всеки ден от живота ни, с надеждата, че в бъдеще ще се срещнем отново. Ще бъдеш звездата, която води нашето семейство. Почивай, скъпа Ксана."

Енрике благодари на тези, които през последните месеци изпратиха добри пожелания за тяхната "дискретност и разбиране". Той също изказа благодарността си и на медицинския екип, който лекува дъщеря му "за тяхната всеотдайност и отношение".

Испанският премиер Педро Санчес беше сред онези, които почетоха паметта на Ксана. Той написа в Twitter: "Няма думи, които да са равнозначни на тази болка".

Бившият клуб на Енрике Барселона заяви, че изказва "цялото си съчувствие". Голямата звезда на каталунците Лионел Меси каза: "Ние сме с вас ... цялата сила на света."

Нападателят на Барселона Луис Суарес също пусна пост в Twitter: "Миг на голяма болка и тъга. Почивай в мир, малка Ксана."

Вратарят на Испания и Манчестър Юнайтед Давид де Хеа заяви, че е "безмълвен", а испанската тенис легенда Рафаел Надал каза, че "не може да си представи болката на семейството".

Енрике, който е играл за Реал Мадрид и Барселона по време на футболната си кариера, се оттегли като треньор на националния отбор на Испания през юни след 11 месеца на поста. Тогава Испанската футболна федерация заяви, че Енрике е напуснал по лични причини. Енрике благодари на служителите на федерацията "за вярата, която ми показаха, и за разбирането на ситуацията".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес