Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По желание на Тухел: Байерн се включва в битката за Мейсън Маунт

29 март 2023, 11:20 часа • 1573 прочитания

Байерн Мюнхен ще опита да привлече офанзивния полузащитник на Челси Мейсън Маунт. Това съобщи вестник „Сън“. Както е известно договорът на английския национал с лондончани изтича през лятото на 2024 година, като за момента двете страни не са започнали преговори за неговото подновяване.

В момента Маунт се възстановява от контузия и сподели, че се фокусира върху завръщането си на терена, а не върху бъдещето си. Ако той обаче не поднови договора си до края на сезона, това ще означава, че Челси ще трябва да го продаде през лятото, в противен случай рискува да го изпусне без пари. Причината е, че от 1 януари 2024-та той ще може да преговаря с всеки един друг тим и да премине там като свободен агент, след като изтече споразумението му с лондончани.

Томас Тухел

Именно от този факт искат да се възползват в Байерн. Баварците се надяват, че ще успеят да склонят Челси да продадат Маунт, като германският гранд е готов да плати около 50 милиона евро за правата му. Самият футболист пък е силно желан от новия треньор на Байерн Томас Тухел. Именно Маунт бе големият любимец на специалиста по време на 18-месечния му престой на „Стамфорд Бридж“.

Днес пък стана ясно, че Челси ще продаде шестима футболисти, за да покрие финансовите си загуби.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес