Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Уволниха треньора на Роналдо

13 април 2023, 20:49 часа • 1472 прочитания

Отборът на Кристиано Роналдо Ал Насър уволни треньора Рюди Гарсия, който бе начело на тима по-малко от година. До раздялата се стигна заради напрежение в съблекалнята, а само след броени дни португалската суперзвезда и компания ще се изправят срещу шампиона Ал Хилал.

Гарсия, който е бивш наставник на Олимпик Марсилия и Рома, критикува възпитаниците си след равенството с Ал Фейха (0:0) миналата неделя. "Резултатът е лош, не съм доволен от играчите", каза той тогава. Местните медии твърдят, че отношенията на специалиста с играчите са довели до уволнението, както и недоволството от стила на отбора.

ОЩЕ: Меси счупи рекорд на Роналдо

От клуба благодариха на 59-годишния треньор за усърдната му работа през последните 8 месеца и допълниха, че двете страни прекратяват взаимоотношенията си "по взаимно съгласие". Минути по-късно от Ал Насър разкриха и кой ще бъде наследникът на французина. Това е 49-годишният хърватин Динко Йеличич, който до момента е водел тима до 19 години!

Грандът от Саудитска Арабия спечели 7 точки от последните си 4 мача в първенството, като се смъкна на второ място в класирането - на три пункта зад Ал-Итихад. До края на шампионата остават седем кръга.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес