Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милан си отмъсти на ПСЖ с обрат и завърза "групата на смъртта" (ВИДЕО)

07 ноември 2023, 23:58 часа • 5257 прочитания

Милан обърна Пари Сен Жермен и постигна изключително ценен успех с 2:1 в интересен двубой от "групата на смъртта" - F, на Шампионска лига. Милан Шкриняр откри резултата с глава още в 9-ата минута. Рафаел Леао отговори веднага, възстановявайки паритета със задна ножица. В началото на втората част Оливие Жиру изведе "росонерите" напред.

"Групата на смъртта" се завърза

Така "Дявола" си отмъсти на "принцовете" за разгрома в миналия кръг. Класирането в групата се завърза, след като Борусия Дортмунд надигра Нюкасъл. "Жълто-черните" оглавяват таблицата със 7 точки. ПСЖ е втори с шест, а трети е Милан с 5. "Свраките" заемат последната позиция с 4 пункта.

Донарума банкноти

Фалшиви банкноти и освирквания в чест на Донарума

Бившият вратар на италианския град Джанлуиджи Донарума беше посрещнат с освирквания и огромен брой фалшиви долари. На банкнотите беше изобразен ликът на стража с надписите “човек без чест”, “наемник” и “Доларума”. Още във втората минута обаче той показа, че това не му е повлияло с намеса при изстрел на Леао.

ОЩЕ: Кръв беляза Шампионска лига: Фен на ПСЖ бе наръган от ултраси на Милан

Бърза размяна на голове, задна ножица на Леао и греда на Дембеле

Първото полувреме бе белязано с опасни положения и за двата отбора. В деветата минута при изпълнение на корнер Маркиньос отклони топката към Шкриняр, който с плонж изведе "принцовете" напред. Само 180 секунди по-късно Леао възстанови паритета със задна ножица. Хакими и Мбапе шутираха неточно, преди в 27-ата минута Дембеле да нацели напречната греда.

Донарума блести, гредата спаси Милан за втори път

Жиру, Тимори, Пулишич и Леао пък създадоха работа на Донарума. Италианецът обаче се справи. Менян също се отчете с няколко намеси до почивката. В 50-ата минута Жиру засече центриране на Ернандес, за да осъществи пълен обрат в полза на Милан. Джанлуиджи отново демонстрира блестящ рефлекс, отразявайки удари от фал на Тео Ернандес и прецизен изстрел на резервата Окафор. Гредата за втори път спаси "росонерите" при опит на Канг-Ин Лий от ПСЖ.

ПРЕДИ ДНИ: Милан се сгромоляса срещу Удинезе, четвърти мач без победа за "росонерите" (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес