Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой продължи и кой отпадна: Резултати от Шампионска лига

13 декември 2023, 01:02 часа • 7956 прочитания

Тази вечер (12.12) се проведоха първите осем сблъсъка от последния шести кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Срещите предложиха атрактивен футбол, тактическо надлъгване и инфарктни моменти. След тях официално билет за 1/8-финалите на надпреварата си осигуриха  Копенхаген, ПСВ Айндховен и Наполи.

Арсенал и ПСВ в Шампионска лига, Ланс в Лига Европа

В ранните двубои Арсенал завърши 1:1 срещу ПСВ при визитата си на „Филипс Стейдиъм“ - резултат, от който и двата отбора са доволни. В другия сблъсък от групата Ланс надви Севиля с 2:1 и ще продължи да се подвизава в европейските клубни турнири, но в Лига Европа.

Дните до Евро

Юнайтед е аут от Европа, Копенхаген продължава в Шампионска лига

Безспорно спортната новина на вечерта е безславното отпадане на Манчестър Юнайтед не само от Шампионска лига, а изцяло от европейските клубни турнири. За сметка на "червените дяволи" и Галатасарай, Копенхаген ще играе в следващата фаза. В мачовете от група C Реал Мадрид потрепери, но завърши със 100%-ов актив, а Наполи се присъедини към "белия балет".

Гол в последните минути прати Бенфика в Лига Европа

Интер и Реал Сосиедад си спретнаха скучно 0:0, докато гол в последните минути осигури участие на Бенфика в Лига Европа. Португалският тим срази РБ Залцбург с 3:1. Двата отбора имат равен брой точки, но с по-добри показатели в преките сблъсъци са "орлите".

Всички резултати:

Ланс - Севиля 2:1

ПСВ - Арсенал 1:1

Залцбург - Бенфика 1:3

Интер - Реал Сосиедад 0:0

Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен 0:1

Наполи - Брага 2:0

Унион Берлин - Реал Мадрид 2:3

Копенхаген - Галатасарай 1:0

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес