Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дузпа донесе трудна победа на Челси срещу Фулъм (ВИДЕО)

13 януари 2024, 16:40 часа • 2526 прочитания

Челси победи трудно Фулъм с 1:0 в лондонското дерби от 21-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата падна дълбоко в даденото от съдията продължение на първото полувреме и бе дело на Коул Палмър, който се разписа от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение срещу Рахийм Стърлинг.

Челси доминираше преди почивката

Челси започна по-активно срещата и още в началните минути стигна до няколко добри възможности за гол, които обаче не бяха реализирани от Енцо Фернандес и Конър Галахър. В средата на първото полувреме Броя получи отлична топка, но стреля над вратата на Фулъм. Гостите пък отговориха с изстрел на Хари Уилсън, който бе отразен от стража на „сините“.

В даденото от съдията продължение на първата част Челси все пак стигна до гол. Рахийм Стърлинг бе фаулиран в наказателното поле на Фулъм и съдията веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Коул Палмър, който с прецизен удар реализира за 1:0.

„Сините“ удариха две греди

Four home Premier League wins on the bounce! 🫡

Posted by Chelsea Football Club on Saturday, January 13, 2024

След почивката Челси продължи да създава сериозни положения пред вратата на съперника. В 53-ата минута „сините“ бяха много близо до гол, но ударът на Рахийм Стърлинг с глава срещна гредата. Впоследствие се оказа, че дори и да бе отбелязал попадението нямаше да бъде зачетено заради засада.

Малко преди края на редовното време Челси отново се размина с втори гол. Галахър се озова на добра позиция и стреля силно, но ударът му срещна гредата. Фулъм опита да изравни малко по-късно, но Вилиан не уцели вратата на Петрович. В крайна сметка домакините се поздравиха с трите точки.

След победата си Челси събра 31 точки и заема осмо място във временното класиране на Висшата лига. Седми е Брайтън също с 31 точки, колкото има и деветият Манчестър Юнайтед. И двата тима обаче са с мач по-малко от лондончани.

Преди дни пък крило на Лудогорец призна, че към него има оферти от тимове от Висшата лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес