Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Челси набеляза бивш мениджър на Барса за нов треньор

06 февруари 2023, 09:35 часа • 1782 прочитания

Ръководството на английския гранд Челси обмисля различните варианти за нов наставник на отбора, след като остава незадоволено от резултатите на Греъм Потър. Една от опциите за нов треньор на "сините" е бившият наставник на Барселона Луис Енрике, твърди Goal.

Енрике, който за последно бе начело на испанския национален отбор, в момента е без работа и е отворен към нови предложения. Той подаде оставка като национален селекционер на Испания след Мондиал 2022, когато неговият тим отпадна на 1/8-финалите от Мароко.

"Това, което прави Челси, е лудост!"

Енрике водеше отбора на Барселона в периода 2014 - 2017 година, като успя да спечели два пъти Ла Лига, три пъти Купата на Краля, както и Шампионска лига и Суперкупата на УЕФА. Сега той привлича интереса на новия собственик на Челси Тод Боели и останалото ръководство в Лондон.

Луис Енрике

Припомняме, че Греъм Потър бе назначен начело на Челси едва през миналата есен, когато смени Томас Тухел. В началото той показа добри резултати, но след това формата на отбора се влоши, а това доведе до серия от спекулации, че Потър ще бъде уволнен.

Челси е много активен и на трансферния пазар, като от лятото насам похарчи над 600 милиона евро. "Сините" обаче имат и много ненужни играчи, които се очаква да бъдат продадени през лятото. В Лондон се готвят за сериозна чистка и разкарване на седем ненужни играчи.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес