Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш шеф на ПСЖ: Време е Мбапе да си ходи, той не е лидер

10 юли 2023, 11:44 часа • 1511 прочитания

Бившият спортен директор на Пари Сен Жермен Леонардо се изказа доста остро срещу голямата звезда на тима Килиан Мбапе. Бившият бразилски футболист сподели пред френския вестник „Екип“, че е време нападателят да напусне ПСЖ за доброто на клуба. Освен това Мбапе не става за лидер на един тим според Леонардо.

Както е известно наскоро Килиан Мбапе обяви, че няма да продължи договора си с парижани. Това веднага породи слухове, че в най-скоро време той ще премине в Реал Мадрид. За момента обаче сделката се бави и няма яснота дали френският национал ще акостира на „Сантяго Бернабеу“ през лятото или ще продължи да носи екипа на шампиона на Лига 1.

За доброто на ПСЖ

„За доброто на ПСЖ мисля, че дойде моментът Мбапе да си тръгне, каквото и да става. Пари Сен Жермен съществуваше преди Килиан Мбапе и ще съществува след него. Той е в Париж от шест години и през тези шест сезона пет различни клуба са спечелили Шампионска лига, като в редиците на нито един от тях не е имало Мбапе. Това означава, че е напълно възможно да спечелим този турнир и без него“.

„С поведението си през последните две години той показа, че все още не е играч, способен да ръководи един отбор. Той е страхотен играч, но не и лидер. Той е страхотен нападател, но не и плеймейкър. Трудно е да се изгради отбор около него“, каза Леонардо.

Преди дни Мбапе заяви, че не иска да бъде в отбор, който просто участва в Шампионска лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес