Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн доказа отново високата си класа

03 октомври 2013, 09:47 часа • 25805 прочитания

Европейският клубен шампион "Байерн Мюнхен" успя да се наложи като гост над "Манчестър Сити" с резултат 3:1 в мач от група D на Шампионската лига, информира football24.bg.

Като цяло през по-голямата част от двубоя тимът на Байерн Мюнхен доминираше и напълно заслужи победата, въпреки че в последните минути феновете на "баварците" изтръпнаха на няколко пъти.

Франк Рибери откри резултата още в 7-ата минута с далечен удар, а в 56-ата Томас Мюлер удвои. В 60-ата минута Ариен Робен направи резулта класически, като немския гранд си правеше, каквото искаше на терена. Томас Мюлер можеше да вкара 4-и гол за "Байерн", но топката се отклони в гредата. В 80-ата минута обаче Алваро Негредо намали резултата и последваха изключително интересни минути. В 86-ата минута Яя Туре се измъкваше сам срещу Нойер, но Жером Боатенг го спъна и получи червен картон. От последващия пряк свободен удар Давид Силва нацели гредата. До края на двубоя Алваро Негредо пропусна още едно положение, но "Сити" нямаха сили за повече.

"Байерн" се намира на 1-ото място в групата с 6 точки, докато Сити дели втората позиция с ЦСКА Москва с по 3 пункта.

Останалите резултати от снощи:

Андерлехт - Олимпиакос 0:3

Байер Леверкузен - Реал Сосиедад 2:1

Ювентус - Галатасарай 2:2

Реал Мадрид - Копенхаген 4:0

ПСЖ - Бенфика 3:0

Шахтьор Донецк - Манчестър Юнайтед 1:1

Вижте най-красивото изпълнение на вечерта в Шампионската лига тук.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес