Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не разхождайте котката си": Кралското дружество за защита на животните недоволства

22 юли 2024, 17:39 часа • 7991 прочитания

Кралското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA) във Великобритания е разтревожено от тенденцията за разходка на котки, станала популярна в социалните мрежи, пише Daily Mail.

Редица потребители на TikTok наскоро публикуваха видеоклипове, на които извеждат котките си на разходка, докато животното носи колан и повод.

Цифрите показват, че търсенето на каишки и колани за котки нараства с 6000 търсения на месец за поводи. ОЩЕ: Британски депутат поиска всички котки да са със звънчета: Ето защо

Защо котките не трябва да се разхождат?

Експертите по животни твърдят, че собствениците на домашни любимци, които извършват тази практика, ще стресират своите котешки приятели, твърдейки, че нашийникът „може да отнеме“ контрола на котката. От Кралското дружество за защита на животните предупреждават, че някои котки може да се уплашат от преживяването да са на повод.

"Разбираме, че социалните медии са помогнали за подхранването на тенденцията, но е важно да помислите дали това е правилното нещо за вашата собствена котка", съветват експертите.  ОЩЕ: Британец влиза в затвора, защото пуснал котка в сушилня

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес