Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Несломим Григор Димитров показа воля за респектираща победа на Laver Cup (ВИДЕО)

20 септември 2024, 22:41 часа • 1347 прочитания

Най-успешният български тенисист Григор Димитров успя да победи чилиеца Алехандро Табило със 7-6(4), 7-6(2) в първия си мач на турнира Laver Cup. Гришо показа воля и несломим дух, за да измъкне победата в много оспорван двубой между Европа и Света.

Григор Димитров победи Алехандро Табило на старта на Laver Cup

Григор Димитров, който влезе на мястото на Рафаел Надал на Laver Cup, изигра първия си официален мач след US Open. И показа, че се намира в страхотна форма, демонстрирайки отлична игра и настроение. Алехандро Табило обаче също имаше какво да покаже на корта.

Григор спаси два брейкбола, за да стигне до тайбрек в първия сет

Първият труден момент за Гришо дойде в четвъртия гейм, когато Табило стигна до две точки за пробив. Българинът обаче успя да ги отрази и се задържа в резултата. Последваха няколко бързи сервис гейма, за да се стигне и до тайбрек.

Невероятна точка от Гришо

В тайбрека Григор Димитров пречупи психиката на Табило, след като спечели невероятно разиграване при 1:2 точки за чилиеца. Гришо сътвори феноменални два удара на мрежата (ВИДЕО), с които получи поздравления от съотборниците си Циципас и Алкарас, както и аплодисментите на Федерер.

С два пробива пасив: Григор Димитров възкръсна във втория сет

При 4:4 точки Гришо направи минипробив, а след това добави още един, за да успее да затвори сета със 7:4 точки. Във втората част обаче Алехандро Табило показа съвсем друго лице и започна да доминира на корта. Той проби в третия гейм, а след това добави нов пробив в петия гейм, за да поведе с 4:1 гейма.

Григор имаше точка за връщане на пробива в следващия гейм, но Табило се справи и поведе с 5:1. И когато изглеждаше, че мачът отива към супертайбрек в третия сет, Димитров възкръсна и направи пълен обрат. Той отрази два сетбола в осмия гейм, за да върне първия пробив.

Димитров донесе втора победа на Европа срещу Света

Последва още един спасен сетбол от Гришо в десетия гейм, за да може българинът да изравни резултата при 5:5. Така се стигна до нов тайбрек, където Григор доминираше. Българинът направи два минипробива, с които си осигури комфортен аванс и спечели със 7:2 точки, за да донесе точка на отбора на Европа в съревнованието с отбора на Света.

Европа води на Света с 2:1 точки, след като по-рано Франсиско Серундоло (Аржентина) победи Каспър Рууд (Норвегия) с 6-4, 6-4, а Стефанос Циципас (Гърция) се наложи над Танаси Кокинакис (Австралия) с 6-1, 6-4.

ОЩЕ: Григор Димитров прегърна идола си: "Бейби Федерер" и Роджър Федерер се срещнаха (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес