Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 20 септември 2024 г.

20 септември 2024, 22:00 часа • 686 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 20 септември 2024 г.

ПОРЪЧКА НА ТЪМНО ЗА ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ. "МИТНИЦИТЕ": НЯМА РИСК ЗА ЕВРОПАРИТЕ И ЗА ШЕНГЕН (ВИДЕО)

Заплаха за сигурността на границите ни, риск да не влезем в сухопътния Шенген и потенциална загуба на евросредства - такава картина нарисуваха евродепутатът от ДБ/ЕНП Радан Кънев и депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров. По думите им, зад това стоят действия на служебния кабинет на Димитър Главчев, който е организирал непрозрачна процедура за закупуване на скенери за граничен контрол.

"СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ СИ ВКАРА АВТОГОЛ ЗА ШЕНГЕН": МАРТИН ДИМИТРОВ И РАДАН КЪНЕВ ЗА СКЕНЕРИТЕ ПО ГРАНИЦАТА (ВИДЕО)

Служебният кабинет си е вкарал безумен автогол във връзка с Шенген заради закупуването на рентгени и скенери за контрол на границата. Това стана ясно на брифинг на народния представител от ПП-ДБ Мартин Димитров и евродепутата Радан Кънев

ДИРЕКТОРЪТ НА НАЦИОНАЛЕН ФОНД "КУЛТУРА": ТРЯБВАШЕ ДА СПАСИМ ПАРИТЕ ОТ ПВУ, НЯМА ДА ИМА НУЛЕВА ГОДИНА

Преди няколко дни група независими артисти алармираха, че имат сериозни притеснения относно дейността на Национален фонд "Култура", подадените от тях проекти по различните програми и евентуалното изплащане на парите по ПВУ.

РАДЕВ С НОВО ВЕТО - ВЪРНА ПРОМЕНИТЕ ЗА РАЗНОСКИТЕ ЗА АДВОКАТ

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента почти единодушно приетите от тях промени в Закона за адвокатурата (ЗА) и Гражданския процесуален кодекс (ГПК), с които се въвеждат нови правила за определяне на особени представители и техните възнаграждения и за възраженията за прекомерност за разноските за адвокат.

ХОДОВЕТЕ НА ДОГАН И ПЕЕВСКИ ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА ГЛАСОВЕ: АНАЛИЗ НА Д-Р ВАНЯ НУШЕВА (ВИДЕО)

Ресурсите, с които всеки един от ръководителите на двете крила разполага, ни дават възможност да направим извода, че пред ДПС стои една много съществена дилема: дали тя може да остане като единен политически субект, или ще се появят два отделни политически субекта. Това заяви в предаването "Студио Actualno" д-р Ваня Нушева, преподавател по политически науки в Софийския университет.

ЦВЕТАНА МАНЕВА ПРЕД ACTUALNO.COM: СТРАДАНИЯТА В ЖИВОТА НИ СА ПОСЛЕДИЦИ ОТ НАШИТЕ ДЕЙСТВИЯ (ВИДЕО)

Във Варна започна 42-рото издание на фестивала на българския игрален филм "Златна роза". Морската столица на България за поредна година е домакин на фестивала, където ще се състезават 15 пълнометражни филма, 20 късометражни и 5 сериала.

ИМА ЛИ БЪЛГАРСКА СЛЕДА В БОМБЕНИТЕ АТЕНТАТИ В ЛИВАН?: ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИ

Унгарците са тези, който ни вкараха в тази информация. Във вестника на „Хизбула“ обаче излезе материал, че ще се направи сериозно разследване – започва се от производителя, минава се през посредника и се стига до тези, които са ги разпространили. Това е много неприятно. Българската страна много ясно трябва да каже, че няма нищо общо с тези пейджъри. Това коментира арабистът проф. Владимир Чуков в ефира на Нова телевизия. Той коментира взривовете на комуникационни устройства в Ливан през последните дни.

БЪДЕЩЕТО НА ИВИЦАТА ГАЗА: ИЗРАЕЛ Е РАЗГРОМИЛ "ХАМАС", НО МОЖЕ ЛИ ДА Я УНИЩОЖИ?

Израел вероятно е победил "Хамас" в Хан Юнис (южната част на Ивицата Газа) и е в процес на постигане на победа в Рафах, на границата на анклава с Египет.

РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА ИСКА ТОТАЛНИ БОМБАРДИРОВКИ В КУРСК: РЕАКЦИИТЕ НА МЕСТНИ ЖИТЕЛИ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Безогледните бомбардировки, които буквално изравняват всичко със земята, се превърнаха отдавна в специалитет на руската армия и Руската федерация. Тази военна тактика беше приложена масово от руските въздушно-космически сили в Сирия в средата на второто десетилетие на настоящия век, а след това – и в Украйна. Но Русия не спира дотук – тя е готова да изравнява със земята и домовете на собствените си граждани, за да подчини Украйна.

ОТГОВОРЪТ НА ПУТИН НА САНКЦИИТЕ: РУСИЯ ЩЕ ИЗНАСЯ ПО-МАЛКО СУРОВИНИ, НО СЕ НУЖДАЕ И ОТ ПАРИ

 

Издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин възнамерява да въведе собствени търговски ограничения в отговор на западните санкции, пише Business Insider. Има обаче един проблем: той все още трябва да финансира войната си в Украйна, а приходите от износ на руски петрол може да се окажат под натиск - надолу, пише Business Insider.

ПОД ПРИКРИТИЕ: ОРБАН И ПУТИН ИГРАЯТ ЗАЕДНО В АФРИКА?

 

Унгарският премиер Виктор Орбан повтори намерението си да изпълни отложените планове за изпращане на 200 военнослужещи в Чад, за да помогнат за спирането на миграцията и да подобрят усилията за борба с тероризма. Орбан потвърди плановете след среща с президента на Чад Махамат Деби в Будапеща от 7 до 9 септември.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес