Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Италия ще приеме близо 500 000 квалифицирани имигранти до 2025 г.

07 юли 2023, 15:12 часа • 953 прочитания

Кабинетът на Италия прие нов указ за прием на квалифициран имиграционен поток извън ЕС за следващите три години, предава БНР.

Официални квоти за влизане в страната веднага ще има за 40 000 работници в селското стопанство и туризма, а след това за още 452 000 души до края на 2025-а година. По този повод, вътрешният министър Матео Пиантедози уточни: „Целта на правителството е да благоприятства редовния имиграционния поток извън Eвропейската общност, който да бъде полезен както за имигрантите, така и за националния производствен процес“.

ОЩЕ: Нов закон ще привлича квалифицирани имигранти в Германия

Освен болногледачи, строителни работници и сезонни работници за туризма, хотелиерство и селското стопанство, новост като специализирана работна ръка ще са водопроводчици, електротехници, шофьори на автобуси, социални и здравни асистенти и др. По този начин ще се цели намаляването на нелегалния имиграционен поток, като Италия ще има съдействието на страните заинтересовани от този аспект, които ще трябва да гарантират и квалификацията на тяхната работна сила.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес