Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Буданов: Войната в Украйна може никога да не бъде прекратена "на хартия"

14 ноември 2023, 17:25 часа • 4058 прочитания

Войната на Русия срещу Украйна може да продължи дълго и да не бъде официално прекратена "на хартия". Това твърди ръководителят на украинското Главното разузнавателно управление Кирило Буданов.

Още: Бъдещето на Русия: Протези и дронове, правят ги децата в училище (СНИМКИ)

Исторически примери

"В историята има случаи, когато дългогодишни войни между държави не са били прекратявани юридически. Пример за това са Руската федерация и Япония, които след 1945 г. така и не подписват мирен договор заради Северните острови. Този териториален проблем е на повече от 70 години. Следователно - този сценарий е много вероятен и тук, защото Руската федерация има значителни териториални апетити по отношение на Украйна, които засягат не само Крим. Разбира се, никой няма да задоволи тези апетити", каза топ разузнавачът на Украйна.

Снимка: YouTube TV/"Украинска правда"

Възможностите на Русия

Той добави, че производствените вериги в Русия все още не са унищожени и могат да продължат да съществуват много години напред. Така Руската федерация ще продължи да обстрелва хаотично Украйна, но интензивността на бойното поле може да намалее, смята Буданов.

Още: Залужни и Буданов готвят преврат с помощта на САЩ: Руски медии

"Досега Русия все още поддържа икономическа стабилност. Да, наблюдаваме мащабна криза с горивата, рязко поскъпване на хранителните продукти (през последните два месеца цените скочиха два пъти с 15-20% - бел. ред.) и други стоки и услуги. Всичко това разтърсва икономиката и социалната им сфера, през 2025 г. те ще изпитат истински проблеми", твърди той, цитиран от украинската медия New Voice.

"Съществува надежда, че 2025 г. ще бъде повратна точка по отношение на вътрешните деструктивни промени и процеси в руската държава, общество и икономика. Но това не е прогноза, а очакване", уточни Буданов.

Още: Кабинетът на Зеленски: Войната ще свърши съвсем внезапно

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес