Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Замразявайте царевицата за варене само и единствено по този начин

29 юни 2022, 16:43 часа

Добра идея е да замразявате царевицата за варене, защото така тя не губи нито от аромата си, нито от вкусовите си качества. Размразяването й е много лесно и можете да я ползвате винаги, когато ви потрябва.

Как е правилно да се замразява царевицата?

Най-напред царевичните кочани трябва да се почистят от листата и от конците.

Кочаните се подреждат в тенджера и се кипват, но не трябва да е за повече от 5 минути. Много е важно водата да покрива изцяло кочаните. Не дръжте царевицата за повече от 5 минути, защото така рискувате зърната й да се разкашкат.

Разкриха от коя царевица стават най-добрите домашни пуканки

През това време си пригответе голяма купа с вода и лед в нея. Царевичните кочани се поставят в купата с вода и лед. Това е най-лесният начин за спиране процеса на готвене на царевицата. Освен това така се запазват самите царевични зърна от появата на гънки.

Следващата стъпка е обелването на зърната. Това наистина се случва много бързо и сме сигурни, че няма да ви затрудни.

Прехвърлете ги в пликове и ги подредете. Така те ще заемат много по-малко място, отколкото ако решите да замразите царевица на кочани.

Добрата новина е, че замразената царевица се съхранява за около една година във фризер. Ако искате да я сварите, може да я извадите от фризера и директно да я потопите във водата.

Опитайте този метод за замразяване. Вкусът и полезните свойства на царевицата ще се запазят изцяло.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес