Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тийнейджъри разхождат по улиците китайско зеле, за да се справят с депресията

04 май 2014, 16:41 часа

Да разхождаш китайско зеле е по-добре от това да разхождаш куче например, защото те не лаели и не правили поразии – това мислят именно тези, които са решили да борят депресията по този начин.

„Терапията“ по разхождане на зелка се практикува от депресирани тийнейджъри в Китай. По този начин те гонели лошите мисли. Те даже се движат по групички, след като се срещнат на улицата и си споделят.

Гледката на тези млади хора, които на повод дърпат зелки слее себе си стъписва много хора, но явно те така успяват да се справят с психическите си проблеми.

„Чувствам, че мога да прехвърля лошите си мисли на зелето и ето защо излизам с него на разходка, а след това се прибирам и се чувствам доста по-добре“, споделя един от участниците в тази терапия.

„Ако видя някой друг мога да започна лесно разговор за неговата зелка и всъщност това се оказва по-добре от куче – доста по-евтино е, не лае, не цапа по тротоарите или не започва да се бие с друга зелка, дори не се нуждае от хранене. След разходката като хвърля зелето в боклука усещам, че заедно с него изхвърлям и лошите помисли от себе си“, коментират тийнейджърите.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес