Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази подправка, за която се знае от столетия, е не просто много АРОМАТНА, но и предпазва здравето ни

22 април 2023, 06:44 часа

Диетолози съобщиха, че съществува добра за всяко блюдо подправка, която удължава годините на живота, тъй като е лечител за сърцето и не само. И е много достъпна и има във всяка кухна - това е черният пипер.

Решаваща роля при хроничните възпаления

Подправката помага добре срещу всяко дълго протичащо възпаление, което е предизвикано от повечкото години. В резултат от въпросните възпаления често се отключват деменция и артрит, беди с червата, някои разновидности рак, лоши ситуации с кръвното и много др. Подправката също въздейства много предразпологащо за паметта.

Терапия с черен пипер от векове наред

От изминалите епохи още се знае, че черният пипер се употребява не само в кулинарията, но и в лечението. Особено полезен е поради обилното наличие от витамин С. Подправката въздейства като антибиотик, защитава от инфекции и различни здравословни проблеми.

Експертите още правят, заключение, че черният пипер не дава възможност на мастните клетки да набъбват и в същото време е валиден метод за изгарянето на мазнини.

Пиперинът - с него се отслабва лесно 

Продуктът е препълнен с фибри, разполага с желязо, калций, магнезий и много други пазители на доброто здраве вещества. Черният пипер се употребява от столетия за правилно лечение. Подправката облекчава проблемите със съня, въздейства добре на правилното храносмилане, ефективна е при зъбобол и неблагоприятни усещания в устната кухина.

Прието е също така, че подправката би могла да бъде полезна при хора, които искат да отслабнат. Чушките включват алкалоида пиперин. Интересното е, че, тъкмо той ви стимулира да кихнете, в случай, че опрете подправката до ноздрите. Според специалисти пиперинът стартира процеса по изгаряне на мазнини.

В умерени количества намалява желанието за цигара

Зрънцата от черен пипер чистят червата и стомаха. Подправката редуцира желанието да пушите.

Затова, похапвайте черно пиперче и не лишавайте гозбите ви никога от ценното му присъствие. Подправката е добра за здравето и в добри количества е плюс за вас.

Петър Георгиев
Петър Георгиев Отговорен редактор
Новините днес