Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съвети за грим, добър колкото професионалния

14 февруари 2021, 12:38 часа

Знаем много добре, че никак не е лесно умело да боравиш с четките, палитрите, молива, спиралата, за да създадеш безупречната визия. Знаем и факта, че ефектът от един истински професионален грим е много трудно постижим, но в никакъв случай не е невъзможен. Практиката, волята, и използването на подходящите прибори са ключът към постигането на безупречен грим.

Последвайте нашите съвети, ако искате да овладеете до съвършенство изкуството, наречено професионален грим.

1. Похарчете повече пари за четки за грим

Откажете се от практиката, да нанасяте с пръсти грима си. Вместо да правите това, не се свидете и си купете качествен комплект от четки за грим. Няколко броя гъбички за нанасяне на грим също ще са ви необходими. Така фон дьо тенът и сенките ще изглеждат върху кожата по-добре.

2. На първо място е грижата за кожата

Гримът ви няма да изглежда добре, ако състоянието на кожата не е добро. Не пропускайте вечер добре да почиствате грима си, да хидратирате кожата - не забравяйте тези неща! Пазете лицето си от слънцето!

3. Фон дьо тенът и коректорът да са на една основа

Много важно правило! В обратния случай вашето лице би изглеждало буквално като замазана картина. 

4. Използвайте продуктите в правилния ред

Естествено, първо е старателното почистване на кожата, след което може да нанесете лек хидратиращ крем. Останете така 5 минути и сложете коректор, ако има нужда. След това идва ред на фон дьо тена. При желание, за финал може да сложите лека пудра.

5. Нанасяйте с усмивка ръж на скулите

За да очертаете по-добре скулите си, задължително се усмихнете. След това нанесете ружа с леки движения, като използвате подходяща за целта четка. Винаги след това я чукнете леко в ръката си, за да падне от нея излишния продукт.

6. Нанасяйте червилото винаги в средата на устните

При нанасяне на червило, започвайте от средата и продължете настрани. Сложете малко гланц в средата на устата, ако целите да постигнете обем. По този начин устните изглеждат по-плътни.

7. Гримирайте се винаги на естествена светлина

Колкото и силно да бъде едно осветление, едва ли има за нанасяне на грим нещо по-подходящо от естествената светлина. На нея си проличават много повече несъвършенствата, на които ще трябва да направите корекция. 

8. Коректор под очите нанасяйте в конусовидна форма

Една от най-често срещаните грешки е да се слага коректорът под очите в полукръг. Правилно обаче е да го сложите под формата на обърнат конус. По този начин ще постигнете две много важни неща - когато нанасяте фон дьо тенът ще получите по-плавно преливане, и по-добре ще подчертаете ъглите и скулите на лицето.

9. Научете разликата между компактната и пудрата на прах

Пудрата на прах се използва, за да бъде по-траен гримът ви. Докато компактната пудра е подходяща когато искате да "оправите" в движение грима си. Всяка пудра може да е освежаваща или матираща.

10. Моливът за вежди го нанасяйте без натискане

Когато веждите ви се нуждаят от молив, особено внимавайте с неговото нанасяне. За да получите по-плътни вежди, старайте се да следвате контурите без да натискате излишно, а просто плъзгайте молива леко по веждите, все едно само ги докосвате. Така ще изглеждат и по-естествени.

От нас е това. За вас остава да действате. 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес