Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога не крий нещо ценно на тези места в дома си! Крадците първо тях проверяват

04 април 2021, 16:00 часа

Сигурни сте, че сте по-хитри от крадците? Определено се заблуждавате. Закоравелите престъпници безцеремонно ще разбият вратата на имота ви и ще вземат всичко, за което са дошли, независимо, че сте се опитали да го скриете. Крадците добре познават психиката на човека и се ориентират бързо къде може да са вероятните скривалище. Трябва да знаете, че апашите проверяват първо тези мета. Ето кои са те.

Под дюшека

Крадците надигат първо матрака или дюшека. Най-често скривалищата на ценни вещи са там. Интересно защо повечето хората смятат, че там ценностите им са добре защитени, но практиката показва, че не е така.

В килера

Сред дрехите, кутиите, обувките и закачалките също не е удачното място. Скривалището в дрешника или килера може да ви изглежда добро, но и тук проверяват крадците. Претърсват всяка дрешка, дори и джобове и чанти. В старанието си да намерят всичко, те бъркат навсякъде.

Шкаф за бельо

Бельото няма да спре крадците. Те дори търсят къде са в дома, за да ги изтърбушат, защото знаят, че мнозина си крият бижута и пари там. Не ги спират и тайните двойни дъна.

Преносими сейфове

Преносимите сейфове са най-несигурните мета за съхранение. Крадците си ги взимат и си ги отварят на безопасно място необезпокоявани. Няма да е сложно дори и сейфът да е закован за пода или стената.

Шкаф в банята

Не си мислете, че крадците няма да влязат в банята ви. Няма как да пропуснат шкафа в банята ви. Наясно са, че ще използвате най-необичайни места за скривалища.

Във фризера

И фризерът няма да остане неразровен, Дори и в пакетите с месо и зеленчуци ще бръкнат. Щом се отваря, ще бъде претърсено без жалост. Крадците са се научили да следват хода на вашите мисли и със сигурност ще намерят скритото.

Бюрото

Близко до ума е, че ще използвате чекмеджета и шкафче в бюрото, за да съхранявате нещо ценно за вас. Апашите няма да ги пропуснат.

Вази

От дълбока древност във вазите се правят тайници. Вие не сте измислили това скривалище и ще е като детска игра за престъпника.

Шкафът с алкохола

Не си мислете, че красивите бутилки с марков алкохол, ще отклонят крадците. Те хладнокръвно ще разместят всичко, за да намерят скритото..

Куфари

Съвсем прозрачна е мисълта да скриете нещо ценно в куфар. Бъдете сигурни, че няма да пропуснат това място.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес