Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какъв сватбен грим няма да е подходящ 2024: 4 основни грешки

27 май 2024, 21:33 часа

Олга Романова, известен гримьор и създател на марката гримове, разказа за техниките, които са недопустими в сватбения грим.

Червени устни

Винаги ви напомням, че една сватба е рядкост без много викове "горчиво" и дълги целувки. Ето защо използването на ярки червила може да бъде лоша услуга. Особено като се има предвид, че това лято на особена почит са нежните ягодови нюанси. В идеалния случай трябва да нанасяте върху устните си дълготраен гланц или тоналност. Но ако наистина искате да подчертаете устните си с червило, добре е преди това да използвате молив за контуриране.

Просто се усмихнете (това, между другото, ще създаде подходящо настроение за предстоящия ден!) и, леко надхвърляйки контура, очертайте линия от центъра към периферията. А след това засенчете пространството с молива и прелейте всичко с възглавничките на пръстите си. По този начин значително ще увеличите трайността на червилото или гланца, които нанасяте след това.

Топ 10 съвета за грим, които ще ви спестят много време сутринта

Матови опушени очи

Една булка винаги е за пример за свежест и красота! Затова оставете прекалено драматичния грим на очите за друг случай. Аз съм за блестящи сенки и добре нарисувани мигли. За да бъде първият слой възможно най-равномерен и да издържи дълго време, предварително изсветлете горния клепач с помощта на коректор или специална основа. А ако наистина искате да подчертаете очите си по-силно, очертайте ясен контур с черен молив, леко го размажете и след това нанесете металически сенки върху целия подвижен клепач.

Прекалено матова кожа

За булчински грим препоръчвам да изберете пудра с възможно най-безтегловна текстура, която едва се усеща върху кожата.

Можете да добавите свежест, като използвате руж в меки розови или прасковени нюанси, и сияние, като използвате кремообразен хайлайтър. Между другото, последният може да се използва и за тялото: преди да облечете роклята, смесете го в съотношение едно към две с любимия си лосион и го нанесете от шията и деколтето до глезените. Благодарение на тази техника кожата ще изглежда сияйна и кадифена на снимката.

Основните тенденции на пролетния грим 2024: Идеи, които ще украсят всяка жена

Злоупотреба с изкуствени мигли

Да, извитите дълги мигли, в този случай, изглеждат органично и много женствено. Но не забравяйте, че ако ги използвате, за да направите линията на горния клепач по-дълга, има опасност да "спуснете" окото!

Затова техниката на нанасяне на лентовидни копия (има и мъхести) трябва да бъде следната.

За да не пропуснете дължината на лентата, трябва да я пробвате и едва след това да започнете процедурата. Най-добре е да започнете с долния клепач: на няколко милиметра от вътрешния ъгъл и да спрете точно на външния ъгъл. Вторият етап - горните мигли. При тях се действа по същия начин. Искам да ви обърна внимание на още един важен нюанс: горните лентовидни мигли трябва да се залепят и след това да се работи със спирала, а при долните е обратното. Първо се гримирайте и едва след това залепете.

Що се отнася до снопчетата, те трябва да се залепят, като се наблегне на външния ъгъл, след като сте нанесли спирала, постигайки придърпване, а не обем.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес