Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 страхотни начина да използвате лед в домакинството

06 октомври 2024, 21:30 часа

Ледът може не само да охлажда напитки, но и да стане помощник в домакинската работа.

Дори и да не пиете ледено студени напитки, най-добре е винаги да имате запас от кубчета лед у дома. Замразената вода може да помогне не само за премахване на тъмните кръгове под очите сутрин, но и в борбата с ежедневните проблеми. Ето защо винаги трябва да държите лед във фризера.

 

Отстранете дъвката

Дъвката може да залепне здраво за дрехи, мебели, килим и други повърхности. Остъргването не е приятна задача. За да премахнете бързо дъвката, без да повредите тъканта или мъха, просто избършете дъвката с кубче лед. И след като дъвката се втвърди, внимателно я изстържете от вашето облекло или друг предмет.

 

Загрейте отново ориза

Ледът ще помогне за загряването на ориза, така че да остане ронлив и да не загуби вкуса си. Преди да поставите ориза в микровълновата, поставете кубче лед върху чинията. Докато се загрява, ще се разтопи и ще направи ориза мек и вкусен.

 

Изгладете прането

Много хора често перат дрехите си на цикъл с високи обороти. Разбира се, появяват се грозни гънки. И ютията не винаги се справя с тях. За да изгладите най-лошите гънки, трябва да ги разтриете с парчета лед. Първо увийте кубчетата в нетъкан текстил, избършете гънката и бързо изгладете с нагрята ютия.

 

Отстранете вдлъбнатините от краката на мебелите

Мебелите оставят следи по килима. Това разваля външния вид на цялата стая и понякога е необходимо спешно пренареждане. Ледът ще помогне и тук. Просто трябва да оставите кубчето върху вдлъбнатината и да изчакате, докато се разтопи напълно, след което просто срешете мястото с твърда четка.

 

Необичайно поливане на растения

Някои растения трябва да се поливат особено внимателно. Но ледът може да улесни тази задача. Например, не е много удобно да поливате висящи саксии. Така че можете просто да поставите няколко кубчета лед в саксията. Те ще се стопят бавно, така че почвата ще абсорбира влагата постепенно и можете да забравите за капещите саксии.

 

Почистване на вази и съдове

Вазите и другите съдове често имат тясно гърло, което ги прави трудни за почистване. Така че изсипете шепа едра сол във ваза, добавете лимонов сок и добавете няколко кубчета лед. След това разклатете старателно. Съдовете отново ще заблестят от чистота.

 

Изглаждане на уплътнителя

Уплътнителят по време на ремонт е незаменимо нещо. Но поради лепкавата си консистенция е трудно да се изглади, така че да стане идеално равен. Този проблем няма да възникне, ако изравнявате уплътнителя с кубчета лед.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес