Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТОП 5 нелепи грешки, които съсипват новите връзки

06 октомври 2024, 20:30 часа

След раздяла партньорите може да останат с разочарования, неизказани неща и негодувание един към друг. Всичко това се отразява негативно на бъдещите взаимоотношения.

И, ако не направим нещо по въпроса, несъзнателно пренасяме стари травми, които сме имали в минали връзки, върху новите. Ето 5 грешки, които хората най-често допускат в новите си взаимоотношения, след като са били разочаровани в миналото.

Негодуванието към предишния партньор

Още: 3-те зодии, на които им предстои РАЗДЯЛА през октомври 2024

Едно от основните неща, които хората извличат от минали връзки, е да обвиняват партньора си за нещо и безкрайната критика. В никакъв случай не бива дори мислено да се обвинявате един друг.

Критиката е често срещано явление в съвместния живот. Обвиненията засягат и ежедневието и понякога достигат до абсурд. Въпреки това, отношенията могат да се подобрят, ако вие сами започнете да гледате на ситуацията по различен начин.

 

Недоверие и ревност

Още: Кога свършва любовта?

В случай на здрава връзка популярният израз „Ревнува, значи обича“ се оказва напълно неверен. Това разрушително чувство идва от неувереността в себе си. В такива ситуации всичко може да стане повод за скандал. Докато единият от партньорите си гледа работата и гради кариера, другият се побърква и прекалява.

В една връзка трябва да се доверите и ако не се получи, трябва да се грижите за себе си, да се развивате. Тогава ще бъдете интересни един на друг. Ревността трябва да бъде оправдана.

 

Травма и изневяра

Още: Ще съжалявате, ако се разделите с тези 3 зодии

Ситуациите са доста чести, когато жена или мъж са преживели психологическа травма. И сега, за да влязат в нова връзка, те трябва да работят добре върху себе си, в противен случай ще има постоянно очакване на изневяра. Това ще се отрази негативно на атмосферата в двойката, защото в мислите им ще се възпроизведе неприятен епизод от миналото.

 

Негодуванието към родителите

Хората често пренасят психологически травми от детството си във връзките си. Психологията ни учи да си спомняме миналото с благодарност, колкото и негативно да е то. Ако държите злоба в себе си и не се справяте с нея, рано или късно това няма да има най-добър ефект върху партньора ви.

Важно е да се разбере, че родителите не са избрани и те са изпълнили основната си задача с отглеждането на дете. Психологията ви учи да обичате и да помагате на близките си. Бъдете благодарни за всяко преживяване.

 

Неуважение един към други

Една нова връзка може да бъде съсипана от желанието постоянно да търсите нещо.

За да поддържате любовен съюз, е необходимо да имате общи интереси и да изградите топло приятелство. Страстта изчезва след няколко години и вместо това се появява уважение. Ако го няма, тогава съюзът е обречен на провал.

 

Възможно ли е да се избегнат грешките от миналото в нова връзка?

Възможно е да избегнете грешките от миналото в нова връзка. Необходимо е внимателно да се обработят всички проблеми с психолог.

Трябва да се стремим да се разбираме и да не се обвиняваме. Важно е да предложите помощ и да помислите какво можете да дадете на партньора си.

Както практиката показва, когато една жена се отнася критично към мъж, тя го убива емоционално. Тя винаги е емоционално по-силна. Партньорката му го обездвижва и го лишава от енергия, когато го критикува.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес