Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво може да накара мъжа да се влюби горещо и завинаги?

08 януари 2022, 16:50 часа

Любовта е такова химично съединение, забъркано от сложни чувства и реакции, което няма точна формула и определение. Чувствата ни се диктуват от вътрешни и външни фактори и не търсят баланс и рационалност като мозъка ни. Дали има универсална формула да накараме някого да се влюби в нас? Формулите са много, но няма една точна и действаща като закон.

За да предизвикаме интерес и чувства у срещуположния пол, първо трябва да се запитаме какво сме готови да дадем и какво искаме да получим насреща. Колкото по-конкретни сме в исканията си, толкова по-добре можем да анализираме и какво трябва да дадем в замяна.

Да се изпотиш от пръв поглед. Разкриха механизма на влюбването

Нека анализираме някои универсални похвати за предизвикване на симпатии:

Имитация

Имитирането на движението или позицията на тялото на събеседника е подсъзнателна тактика за предизвикване на симпатия. Човешкият мозък симпатизира на нещата, които са еднакви и познати за него. По същия начин можете да убедите някого в решението си, като го накарате да ви се „довери“ подсъзнателно.

Допадате ли си?

Преди да карате когото и да било да се влюби във вас, трябва да се запитате дали реално между вас би се получило. Съвместим ли е начинът ви на живот, хобитата ви и вашите интереси? Ако имате множество допирни точки и еднакви интереси започнете да ги комуникирате и да организирате дейности заедно. Пример за такива са, ако и двамата сте любители на планинските спортове – отидете на ски в планината някой уикенд. Така не само ще разчупите леда в по-неофициална обстановка, но и ще имате тема на разговор.

Чувството за хумор

Накарайте го да се смее. Всеки обича приятна компания, която те разсейва от проблемите и ежедневието. Дори когато се събирате с приятели, избирате групата си според това кой ви разтоварва, а не кой споделя само проблемите и тревогите си.

Разкажете интересна или смешна история и попитайте за същото – извадете събеседника си от съзнанието му и го накарайте да се чувства добре. Двойките, които умеят да се смеят заедно, или да се разсмиват един-друг издържат заедно доказано по-дълго време.

Бъдете свободни

Ако искате да привлечете симпатиите на някого, не бъдете нуждаещи се, зависими и молещи. Носете чувство на свобода и независимост. Партньорът ви трябва да бъде другар, а не половинка, която запълва несигурностите в живота ви. Както вие искате стабилност, опора и цялост, така и другата страна е привлечена от тези качества.

Каква е разликата между любовта и влюбването?

Храна

Храната е грижа, сгответе нещо и му дайте да опита. Жена, която може да готви е незаменима спътница. Освен това, когато станете двойка можете да си разменяте различни тематични кулинарни вечери или да се забавлявате заедно в кухнята.

Нежната женска уязвимост

Мъжете обичат да имат ролята на такива. В еволюцията те са били ловци и наши защитници. Не им вземайте тази роля и днес – оставяйте ги да ви отварят бурканите, да носят тежките торби, да убият паяка и да ви донесат храна, когато сте болни. По този начин те се чувстват пълноценни и заемащи важна роля в живота ви.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес