Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да събудим енергията на любовта: прости медитации, които наистина действат

03 октомври 2024, 08:08 часа

Всеки ден е нова възможност да създадете живот, който обичате. Това не винаги е лесно, но винаги е възможно. Възможностите и перспективите ви очакват. Те искат да ги забележите. Парадоксално е, че това, което искате, е точно същото, което иска вас.

За да си помогнете да реализирате важни цели, трябва да медитирате. Използвайте практики, за да усетите любовта, която Вселената ви дава. Вие сте достойни за нея. Дайте си усещане за сигурност, безопасност, откритост и светлина.

А сега нека се запознаем с медитациите, които ще ви помогнат да привлечете това, което искате, и да събудите енергията на любовта.

Още: Нямате интуиция, опитайте тази древна лечебна техника и това ще се промени

Първата стъпка започва с любовта към себе си

Изберете спокойна музика, която ще ви помогне да се настроите към вибрациите на любовта и благодарността. Поемете дълбоко въздух и при издишването, сякаш с асансьор, се спуснете в тялото си. Основното е да си позволите да почувствате и изживеете думите, които четете. И не е нужно да ги повтаряте или да ги запомняте, вашето подсъзнание ще го направи вместо вас. Сега всичко, което е необходимо, е да почувствате.

Насочете вниманието си към тялото си, можете да правите практиката в седнало или легнало положение, продължавайки да дишате дълбоко и спокойно, като с всяко издишване все повече и повече стигате до усещането за подкрепа, опора. Представете си, че стоите под най-красивия и спокоен водопад с бистра тюркоазена вода. Поемете си спокойно и дълбоко дъх и задръжте тази жизнена сила в тялото си за няколко секунди, усмихнете се на себе си.

Да обичаш и приемаш себе си е една от най-великите форми на щастие. Само тези, които могат да обичат себе си, са в състояние истински да се разкрият пред света, разпространявайки своята светлина и любов към другите. Вие давате най-големия подарък на света, като позволявате да бъде разпознато вашето великолепие и позволявате на любовта да потече в живота ви от собственото ви сърце. Вселената ви обича и ви подкрепя във всеки един момент. Разбира се, понякога това не ви се струва така.

Още: 5-минутна медитативна практика, с която ще забравите за завистта

В живота ви се случват различни събития, които може би сте използвали като извинение, за да отключите любовта, която ви е на разположение. Може би чувствате, че не сте достойни или не заслужавате любов. Може би чувствате, че не сте достатъчно добри. Но истината е, че вие сте любов. Вие идвате от любовта, свързани сте с нея през цялото време.

Дайте си позволение да сияете ярко, обичайте се изцяло и се хармонизирайте, знаейки, че във всеки един момент Вселената излива любовта си върху вас. Осъзнайте себе си като част от Вселената

Дишайте дълбоко и бавно, като позволявате на думите да навлизат в съзнанието ви с всеки дъх. Повтаряйте мислено думите:

„Аз съм част от Вселената. Сега осъзнавам, че любовта, с която Вселената подхранва дърветата и всички животински видове, е и моя любов. Аз съм част от този свят, аз съм част от природата, която е навсякъде около мен, и затова мога да получавам и любов, ако искам.  Давам си разрешение да получавам и да давам любов. Мога да затворя очи и да се свържа със сърцето си. А сърцето ми е свързано с тялото ми. Точно както сърцето е част от тялото, така и тялото е част от вселената, изградено от същата енергия.“

Още: 3 тибетски упражнения, които ще ви успокоят и повишат енергията ви за 1 минута

Ако се вгледате достатъчно дълго в облаците, които се движат тихо, можете да усетите как земята се движи. Почувствайте, че сте част от тази невероятна система. Почувствайте как всичко ви подкрепя - гравитацията, въздухът, природата, любовта. Всичко, което виждате около себе си в живота си, ви подкрепя.

Продължавайте да повтаряте думите: "Сега осъзнавам, че всичко, което съм преживял, е било в моя подкрепа. Всички добри и лоши моменти също са били в моя подкрепа и са били дадени за моето израстване. Абсолютно всичко е проявление на любовта, която Вселената ми дава. И сега вече знам защо имах това преживяване. Сега виждам как всичко ме е довело до този момент.

Благодаря на Вселената за любовта. Благодаря за храната, която имам. Благодаря за родителите си, за живота си. Благодаря ти, Вселена, за всичко, което имам в момента. Благодаря за трудните моменти. Сега виждам ясно, че имах нужда от всички тези преживявания, за да мога да видя коя съм в действителност, за да мога да се обичам повече. Всички тези преживявания: добри, лоши, бяха част от моето пътуване".

Още: Защо йогата и медитацията подпомагат имунитета

Допуснете най-лечебната енергия в живота си

Отново поемете дълбоко въздух. Ако ви е удобно, поставете двете си ръце на сърцето и позволете на положителните вибрации на благодарността да ви обгърнат, защото това е сигурен начин да събудите любовта във вас. В моменти на тревога и съмнение е много лесно да промените състоянието на ума си, като повтаряте думите:

„Благодаря ти, Вселена, че винаги ме обичаш, че винаги си до мен, че винаги сияеш с енергията си. Благодаря ти, че мога да чувствам и любов, и радост, и тъга, и болка. Благодаря, че мога да чувствам разочарование и гняв, защото осъзнавам, че без този контраст на чувствата никога не бих разбрал какво означава истинска любов.

Благодаря, че винаги имам избор. Не мога да променя външните обстоятелства и другите хора, но мога да избера отношението си към тях. Благодаря за това, че мога да избирам как да се отнасям към дадена ситуация. Благодаря, че мога да се чувствам вдъхновен. Благодаря, че притежавам състрадание и доброта.

Благодаря, че имам намерение и желание. Благодаря ти, Вселена, за невероятната организация на тази планета. Благодаря за живота си, за всички красиви материални неща, които мога да притежавам. Толкова много благодаря за прегръдките и докосванията, за чувството на мир, за чувството на радост и удоволствие. Благодаря, че мога да се движа, да ходя, да виждам, да чувам. Благодаря за тялото си и за дишането си.

Още: 3 начина да медитирате за по-добър сън

Благодаря за усмивките, за смеха, за свободата. Благодаря за сълзите, за нежността. Благодаря за цветовете и за светлината. Благодаря за топлината на слънцето върху лицето ми, за освежаващия дъжд, за мириса на трева, за цветята, за изгрева и залеза, за звездите, които греят в небето. Благодаря за дълбокия сън. Благодаря за сплотеността на хората и за времето, което мога да прекарам сам. Благодаря за удоволствието и смисъла, за цялата симфония на този живот. Обичам себе си. Обичам тялото си. Обичам ума си. Обичам душата си.“

И поемете дълбоко въздух, като позволите на тези думи да проникнат дълбоко в съзнанието ви и да останат там.

Източник: Theday

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес