Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добавете това към ябълковия оцет, за да пречистите дробовете си

14 август 2024, 12:16 часа

Ябълковият оцет се използва за много различни здравословни цели, а едно от най-препоръчваните лечения е при възпаление на синусите, известно също като синузит.

Още: Рецепта за натурален сапун с успокояващи кожата съставки

За лечението на този медицински проблем хората използват различни лекарства. Но нито едно от фармацевтичните лекарства не е естествено ефективно и може да има някои сериозни странични ефекти.

Ябълковият оцет е фантастичен за лечение на синузит поради свойствата си, които елиминират инфекцията и предотвратяват появата на нови инфекции.

Ябълковият оцет почиства дихателните пътища, защото съдържа много витамин Е, А и В1, калций и магнезий. Освен това ябълковият оцет съдържа киселина, която спира развитието на инфекцията и елиминира бактериите.

Директна консумация

Това е най-простият начин за лечение на синузит. Ако искате облекчение на проблема, трябва да консумирате по 1 супена лъжица ябълков оцет 3 пъти дневно. Ако редовно провеждате това лечение, ще се справите със синузита.

Можете също така да смесите 2 супени лъжици ябълков оцет в 250 мл. вода и да го пиете редовно веднъж дневно.

Когато синузитът е тежък

Ябълковият оцет в комбинация с други съставки успява да премахне запушванията в носа и белите дробове и това помага много в случаите на тежки запушвания на дихателните пътища.

За целта ще са ви необходими:

  • ябълков оцет
  • лют червен пипер
  • джинджифил
  • лимонов сок
  • мед

Смесете една четвърт чаша лимонов сок, една четвърт чаша ябълков оцет, 3 супени лъжици мед, половин чаена лъжичка ситно смлян лют червен пипер и една чаена лъжичка джинджифил на прах.

Първо смесете течностите в метален съд и ги загрейте за няколко минути, докато заврат. Отстранете от огъня и след минута добавете меда и другите съставки и разбъркайте добре.

Поставете сместа в стъклен буркан и я съхранявайте на хладно и тъмно място. Можете да приемате по 2 чаени лъжички на ден, докато не настъпи подобрение.

Още: Природни средства за вашето здраве: Уникалните свойства на алое вера

Тези природни лечения ще излекуват синузита и ще премахнат други проблемни симптоми като кихане, умора, слабост, болки в гърлото и дори ще елиминират инфекциите.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес