Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 дамски парфюма, които мъжете не харесват

02 ноември 2022, 14:32 часа

Известно е, че не само външният вид на една дама привлича младите мъже. Какъв аромат се излъчва от нея също играе ключова роля.

Всяка млада дама, която се опитва да впечатли околните, работи върху този момент, опитва се да избере парфюми, които са подходящи за нея, които ще резонират в душата й. Нейният избор може да е наистина добър, но тя все пак няма да постигне целта си в някои случаи.

Факт е, че мъжете изобщо не харесват определени аромати. Има няколко примера за такива. Добре е дамите да знаят кои са те, за да не правят грешен избор.

1. Бели цветя

Парфюм с ярки нотки на цветя ще се хареса на почти всяка дама. Но един мъж няма да оцени такъв избор. Флоралните парфюми ще му се сторят натрапчиви, сурови.

Най-лошото е, че той ще реагира на аромата, който съчетава цитрусови плодове и цветя. Това ще му се стори твърде безвкусно.

Как правилно да си слагаме парфюм, за да ухае цял ден?

2. Аромат на пудра

Едно момиче може да намери такъв аромат скъп, може да го асоциира с лукс, с естетиката на тоалетката. Но един мъж не споделя това мнение.

Такива парфюми ще му напомнят за баба му, която не се вписва по никакъв начин в романтичната връзка.

3. Подправки

Ароматите на подправки може да се харесат на мъжа. Той със сигурност ще оцени ароматите на ванилия, канела, шоколад. Те ще предизвикат асоциация с комфорт и топлина.

Миризмите на куркума, карамфил, кардамон, той няма да може да оцени.

Как да си изберем парфюм

4. Мускус

Това е естествен феромон, който тялото започва да отделя след душ. Такава миризма може да настрои мъжа на романтична вълна, но само ако е естествена.

Ако вашият мускус е смесен с химикал, тогава ефектът е обратен. Мъжът няма да посегне на дамата, а може също да започне да изпитва главоболие.

5. Твърде екзотично

Аромати, които мъжът помни от детството, ще му харесат.

Но сложните композиции ще го отблъснат. Той няма да оцени аромата на подправки, смесени с цветя, тамян и други екзотични неща.

Една дама може да използва тези парфюми, ако ги харесва. Но точно преди среща не трябва да ги поставяте върху себе си, за да не развалите романтичната вечерта с такава дреболия.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес