Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уволненият секретар на МВнР бързал, затова тръгнал през зелените релси

18 март 2016, 08:40 часа • 3098 прочитания

Уволненият вече главен секретар на МВнР Стоян Тодоров се оправда за действията си на „зелените релси” е, че имало „катастрофа на трамваи” и понеже закъснявал, опитал да мине през релсите, но се върнал, като видял, че направил нарушение. Това обясни говорителят на МВнР Бетина Жотева.

Версията, която вчера (17 март) беше разпространена, е малко по-различна. Имало е задръстване заради спрял трамвай, който е блокирал подхода към кръговото движение, но не и катастрофа. По думите на Бетина Жотева пред Нова телевизия Стоян Тодоров бил в отпуск и затова не може да бъде открит коментар.

Според комисар Тенчо Тенев на Тодоров е пратена призовка и се очаква до два-три дни да бъде глобен. Глобата е 30 лева – твърде малко е за това, което е направил като деяние, каза Тенев. Въпреки изказването си за малката глоба, той добави, че като бъде глобен, Тодоров повече няма да минава по релсите. В момента на 12 души за минаване по зелените релси са пратени призовки.

На въпрос дали има по-ефективен начин да се спре минаването по релсите, Тенчо Тенев отговори, че се обмисля вариант за „някакви прегради”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес