Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ограниченията за влизане и излизане от областните центрове остават и по празниците

30 април 2020, 12:16 часа • 7830 прочитания

Все още са в сила ограниченията, които са въведени от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, за влизане и излизане от областните градове. Знаете, че в град София ограниченията са по-строги. Това заяви на брифинг в Министерския съвет комисар Веселин Младенов, началник на "Охранителна полиция", във връзка с предстоящите почивни дни.

По думите му над 55 000 проверки са извършени на декларациите, които гражданите предоставят на КПП-та. Над 3400 са декларациите, в които се установява несъответствие. Образувани са над 1300 досъдебни производства, като 1287 са за неспазване на наложените мерки, стана ясно още от думите на комисар Младенов. Той посочи, че са съставени 19 262 акта, като 14 628 са за неносене на маски, което е показателно, подчерта комисар Младенов. 

Звезделин Колев, началник на отдел “Пътна полиция” в Главна дирекция “Национална полиция”, посочи, че служителите на пътната полиция ще извършват необходимите проверки на КПП-та с цел недопускане на безпричинно пътуване.

Комисар Любомир Костадинов, началник на отдел "Пътна полиция", отбеляза, че през КПП-та в София на ден влизат около 30 000 автомобила. Той предупреди гражданите, че ще бъдат разположени допълнителни екипи, които ще работят приоритетно за установяване на водачи, които са употребили алкохол и наркотични вещества. 

Стана ясно, че от днес до 13 май започват активни проверки на мотористи, тъй като има ръст на инцидентите с тях. На КПП-та се проверяват и велосипедисти. Властите съобщиха, че има вече образувани досъдебни производства за агресия над служители на реда.

Целия наличен полицейски състав на СДВР е ангажиран с контрол на противоепидемичните мерки в столицата и дали те се спазват в парковете и градините в столицата, допълни комисар Радослав Стойнев, началник на отдел "Охранителна полиция" в СДВР.

Изключенията при пропускане на КПП-та са за товарни автомобили, превозни средства със специален режим на движение, медицински лица, отиващи на работа, както и хора, имащи нужда от лечение, както и екипи на доставчици на услуги, и др., описани в заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, напомниха от пътната полиция.

Темата продължава и в нашия блог.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес