Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обезщетение от прокуратурата за незаконно подслушване: Лицето на БОЕЦ спечели на първа инстанция

06 октомври 2024, 08:39 часа • 1720 прочитания

"Софийският градски съд осъди с влязло в сила решение по гр. дело 9874/2023 г. прокуратурата да заплати обезщетение на Георги Георгиев за това, че 4 месеца спрямо него са били използвани СРС (специални разузнавателни средства)". Това обяви Методи Лалов, бивш председател на Софийския районен съд (СРС) и бивш общински съветник в София.

Става въпрос за председателя и лицето на гражданското движение БОЕЦ. Но от публикуваното от Лалов решение се вижда, че то може да бъде обжалвано - на първа инстанция прокуратурата трябва да плати 6000 лв. на Георгиев, а той е искал 30 000 лева обезщетение.

Още: Далият подкуп на Ибрямов го е направил докато е бил в ареста или би трябвало?

"И ченгетата, и прокурорите, и съдиите, имащи роля в незаконното използване на СРС срещу Георги Георгиев още са на работа. И продължават да получават заплати от данъците на гражданите", възмущава се Лалов, който добавя, че заради подслушването МВР "са добили неправомерно сведения за контактите на Георги и БОЕЦ, за техните източници на информация за злоупотреби във властта, подслушали са разговори с журналисти, с адвокатите на Георги".

Още: 150 случая на СРС срещу магистрати за 4 години, а прокуратурата "не знае"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес