Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гледна точка: Председателят на Съюза на преводачите предизвикал куче да го ухапе

22 ноември 2018, 09:06 часа • 2181 прочитания

Имам ужасен апетит към насъскване срещу професори. Сигурно са по-вкусни. Така Симеон Бойков, собственик на питбула Слик, обясни случая, при който председателят на Съюза на преводачите проф. Иво Панов беше ухапан, тъй като, по негови думи, опитал да предпази собственото си куче – немската овчарка Шая.

По думите на Бойков, проф. Панов е провокирал кучето, като го е ритнал. Той предизвика ситуацията, настоя Бойков. На въпрос защо кучето му няма намордник, отговорът беше, че тъй като поляната в „Овча купел” била за кучета, Слик не носел намордник. Къде е намордникът на кучето на проф. Панов, отвърна на свой ред Бойков пред Нова телевизия, който обясни, че трябвало да има хармония и мир, а не да се слагат намордници на кучетата.

Аз не помагам на хора, които не ми искат помощта – така Бойков отговори на въпрос защо не е помогнал на професора, когато е видял, че Слик го е ухапал. Сигурно и в кома е изпаднал, омаловажи нещата Бойков. На няколко пъти той настоя, че проф. Панов не знае как се възпитават кучета и можел да му помогне. Готов съм да ида да пусна Слик в детска градина без каишка, без намордник, даде пример Бойков колко е сигурно покрай питбула му, но моментално добави, че "не може да контролира емоциите на хората".

За финал Бойков се обърна задочно към проф. Панов и го покани "в неговия отбор" - отборът, в който се живее в хармония с кучетата.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес