Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джеф Безос обеща 1 милиард долара за опазване на околната среда

07 ноември 2022, 16:03 часа • 1858 прочитания

Фондът за Земята на Джеф Безос (Bezos Earth Fund), създаден от основателя на американската корпорация Amazon, обеща да допринесе с 1 милиард долара до края на десетилетието за защита на капацитета за съхранение на въглерод в горите и за биоразнообразие.

Това посочват от кабинета на френския президент Еманюел Макрон, който участва на започналата 27-ма Конференция на ООН за изменението на климата, съобщи Ройтерс.

По време на климатичната среща, на която домакин е Египет, президентите на Габон и Руанда също са изразили интерес да предприемат стъпки за защита на горите и естествените въглеродни запаси на планетата, посочват от френската администрация, допълва БТА.

Досега филантропската организация на Безос е заявила, че ще вложи около 30% от своя 10-милиарден фонд в мерки за опазване на природата, както и във възстановяване и трансформация на хранителните системи.

Фондът на Безос търси партньорства с различни африкански и европейски страни около тазгодишната среща на върха на ООН за климата, за да увеличи усилията за възстановяване на природата.

ОЩЕ: Доклад на ООН: Последните 8 години са били най-горещите в историята

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес